Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Václav (25) policajtom stále uniká. Po prestrelke nechal v aute mŕtvolu
Zdielať na

Václav (25) policajtom stále uniká. Po prestrelke nechal v aute mŕtvolu

Pražskí kriminalisti majú za sebou ťažkú policajnú prestrelku. Na kradnutom aute naháňali v Prahe mladého muža, ktorý sa snažil jedného z mužov zákona zraziť. Našli po ňom len auto s mŕtvolou dievčaťa. Teraz poznajú jeho totožnosť. Ide o nebezpečného kriminálnika Václava Hlinovského.

Násilník Hlinovský útočil už v roku 2010

25-ročný muž má pritom bohaté skúsenosti s krádežami. Zameriava sa predovšetkým na autá. Je vysoko nebezpečný svojmu okoliu. Kriminalisti sa ho snažia čo najrýchlejšie nájsť. "Tento recidivista má zákaz riadenia vozidiel a je niekoľko rokov závislý na pervitíne," informovala hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčová.

"Polícia po Hlinovskom strieľala už v roku 2010, keď nechcel v Prahe zastaviť hliadke. Aj vtedy sa mu podarilo uniknúť... Okrem krádeže áut bol už predtým súdený tiež za násilné činy. Agresívny muž nie je na slobode dlhú dobu."

Zatiaľ nevedno, kto má na svedomí smrť dievčaťa

V rukách psychológa skončil po stredajšej streľbe aj mladý policajt, ktorého sa muž snažil v aute zraziť. Policajt začal po aute strieľať, následne sa po naháňačke našla v aute mŕtva žena. Zatiaľ sa nepodarilo preukázať, či ženu zabila guľka policajta alebo Hlinovský.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy