Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia na železničnej trati. Muž si mal na koľajnice ľahnúť sám
Zdielať na

Tragédia na železničnej trati. Muž si mal na koľajnice ľahnúť sám

DUBNICA NAD VÁHOM / Neďaleko železničnej stanice v Dubnici nad Váhom došlo k tragédií. Rušňovodičovi osobného vlaku sa po 100 metroch naskytol desivý pohľad.

​Osobný vlak smerujúci do Trenčina vyrazil zo železničnej stanice v Dubnici nad Váhom krátko pred 16. hodinou. Už po necelých osemsto metroch však rušnovodič zatiahol rýchlobrzdu. Na trati pred sebou zbadal muža. "V úseku trate Dubnica nad Váhom – Trenčianska Teplá došlo k zrážke osobného vlaku s osobou, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," hovorí Lucia Lizáková z odboru komunikácie a marketingu ŽSR.

Ľudia si cez koľajnice skracujú cestu

Muž sa podľa všetkého dostal na železničnú trať cez priechod v betonóvom plote. Podľa miestnych si tadiaľto ľudia zvyknú skracovať cestu cez koľajnice napriek tomu, že je to zakázané.

V tomto prípade však muž na druhú stranu prejsť nechcel. Podľa svedkov si mal krátko pred príjazdom vlaku ľahnúť na koľajnice. Utrpel devastačné zranenia. "Prichádzajúci vlak zrazil 47-ročného muža, ktorý utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," informuje trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Bolo začaté trestné stíhanie

Dychová skúška u rušňovodiča bola negatívna. Cestujúci z vlaku vystúpili a použili náhradný spoj. Policajti medzitým zistili, že nebohým mužom je 47-ročný Vladimír z Dubnice nad Váhom. Telo poslali na pitvu. "Polícia na mieste vykonala obhliadku miesta činu. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie," priblížila Kuzmová.

"Z dôvodu nehody bolo odrieknutých dvanásť vlakov s celkovým meškaním v trvaní 470 minút," uzavrela Lizáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy