Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Na narodeniny dostal zážitkovú jazdu športiakom. Pozrite sa, ako to dopadlo
Zdielať na

VIDEO: Na narodeniny dostal zážitkovú jazdu športiakom. Pozrite sa, ako to dopadlo

HRADEC KRÁLOVÉ / Muž dostal k 50. narodeninám zážitkovú jazdu Fordom Mustangom, ktorú mal absolvovať ako spolujazdec. Nakoniec si ale sám sadol za volant, navyše pod vplyvom alkoholu. Skončilo to dopravnou nehodou. Privolaní policajti navyše zistili, že muž nie je držiteľom vodičského preukazu.

"V nedeľu (24. 3.) krátko pred 16. hodinou bola hliadka dopravných policajtov vyslaná k nehode dvoch osobných vozidiel, ku ktorej došlo v Hradci Králové na križovatke ulíc Akademika Bedrny a Pilnáčkova. Na mieste, kde našťastie nebol nikto zranený, boli dve havarované osobné vozidlá Ford Mustang a Renault Mégane a zničená dopravná značka," informovala česká polícia na svojom webe.

U oboch vodičov bola vykonaná dychová skúška. "Päťdesiatpäťročný vodič auta značky Renault Mégan mal skúšku negatívnu, ale 50-ročný vodič Mustangu pozitívnu," informovala polícia. V dychu mu namerali cez pol promile alkoholu. "U tohto muža policajti navyše zistili, že nikdy nebol držiteľom žiadneho vodičského oprávnenia a že má súdom obmedzenú svojprávnosť," doplnili policajti.

Z šetrenia následne vyplynulo, že muž mal k svojim päťdesiatinám dostať zážitkovú jazdu športovým vozidlom ako spolujazdec. "Pred dohodnutým zrazom na BČS OMV si mal dať na obed, pivo a panáka rumu. Keďže mu vraj bolo ponúknuté riadiť auto, sadol za volant," priblížili policajti. Päťdesiatnik sa tak dopustil hneď štyroch priestupkov naraz - jazda na červenú, neprispôsobenie rýchlosti, jazda bez vodičského oprávnenia a alkohol za volantom.

Video z divokej jazdy Fordom Mustangom si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy