Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Prípad brutálneho napadnutia policajtom čaká dohra. Dievča ťahal po zemi
Zdielať na

Prípad brutálneho napadnutia policajtom čaká dohra. Dievča ťahal po zemi

PRAHA / Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov uzatvorila vyšetrovanie dvoch policajtov, ktorí podľa záberov svedkov brutálne napadli na ulici dievča. Policajt môže za ťažké ublíženie na zdraví skončiť vo väzení na 10 rokov, jeho partnerku obvinili z výtržníctva.

​Zábery šokovali celé Česko. Policajt v slávnostnej uniforme kľačal na tele i tvári dievčaťa, mláti ju päsťou a za vlasy vláči po ulici. Svedkov, ktorí ho prosia, aby obetiam prestal ubližovať, ignoruje. V útoku mu pomáhala jeho partnerka, tiež policajtka.

​Zábery vyhodnotila Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov a výsledok je nekompromisný. "Bolo vydané uznesenie o zahajaní trestného stíhania dvoch fyzických osôb. Čo sa týka konania, bolo kvalifikované, ako prečin výtržníctva spáchaný samostatne a v spolupáchateľstve," informoval Aleš Cimbala, hovorca štátneho zastupiteľstva. 

Policajt aj policajtka boli opití

Muž pri dychovej skúške nafúkal okolo 2,5 promile alkoholu. Obaja sa vracali z policajného plesu. V blízkom bare už podľa svedkov napádali ďalších hostí, potom zaútočili na dievča. Keďže jej policajt zlomil nohu, musela podstúpiť operáciu. Inšpekcia muža obvinila z vážneho zločinu. "Ide o konanie, ktoré bolo kvalifikované, ako zločin ťažkého ublíženia na zdraví," doplnil Cimbala. 

Hovorkyňa Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov Ivana Nguyenová dodala, že v prípade dokázania viny hrozí policajtovi až 10-ročný trest odňatia slobody. Policajtke hrozia dva roky. Zatiaľ čo policajt bol okamžite postavený mimo službu a poberá polovičný plat, policajtka vo svojej službe pokračuje. Všetko sa však bude znova prehodnocovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy