Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V obci pri Bratislave sa pokúsili vykradnúť bankomat. Polícia zaisťuje stopy
Zdielať na

V obci pri Bratislave sa pokúsili vykradnúť bankomat. Polícia zaisťuje stopy

HVIEZDOSLAVOV / Niekto sa pokúsil počas uplynulej noci vykradnúť bankomat v Trnavskom kraji. Pravdepodobne nešlo o technicky zdatného ani dokonca obozretného zlodeja. Svoju aktivitu vykonával pod kamerami a nie práve naj-bezpečnejšie.

​Bankomat stojí hneď vedľa kultúrneho domu v obci Hviezdoslavov. Zatiaľ neznámy páchateľ sa ho pokúsil vykradnúť krátko pred štvrtou hodinou v noci. Jeho celý príchod a nie úplne zručnú nočnú akciu zachytili bezpečnostné kamery. "Bolo to v ranných hodinách medzi, polícii pomáhame, poskytujeme im kamerové záznamy," povedala Zdenka Danielová zo Správy majetku obce Hviezdoslavov.

Práve už spomínané zábery z bezpečnostných kamier zachytávajú muža, ako prišiel na miesto na aute s maďarským evidenčným číslom. Z vozidla si vytiahol náradie a snažil sa dostať do bankomatu. Počas otvárania sa takmer podpálil.

"Vzhľadom na okolnosti skutku si prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý obhliadkou miesta činu začal vo veci trestné stíhanie pre poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia v súbehu s poškodzovaním cudzej a veci a prečinu krádeže v štádiu pokusu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Mužovi sa peniaze z bankomatu nepodarilo vybrať. Po neúspechu z miesta ušiel. Po páchateľovi pátra slovenská a maďarská polícia. V prípade, že sa ho podarí zadržať, hrozí mu 5-ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy