Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Tragická smrť mladého motorkára. Podľa svedkov išiel príliš rýchlo
Zdielať na

Tragická smrť mladého motorkára. Podľa svedkov išiel príliš rýchlo

ŽARNOVICA / Ďalšia tragédia na cestách. Na frekventovanej R1 sa stala smrteľná dopravná nehoda. Pri Žarnovici prišiel o život mladý motorkár. Okolnosti nehody ešte známe nie sú. Vodič zrejme stratil nad strojom kontrolu, pravdepodobne dostal šmyk a osudným sa mu stal náraz do zvodidiel.

​Dopravné obmedzenia, hasiči, záchranári aj policajti blokujúci vozovku. Aj s týmto museli počítať vodiči, ktorí cestovali po frekventovanej R1. Pod obmedzenia sa na výjazde zo Žarnovice smerom na Novú Baňu podpísala tragická dopravná nehoda.

Zo zatiaľ nejasných príčin stratil kontrolu nad strojom 33-ročný motorkár. "Motocyklista z nezistených príčin narazil do zvodidiel pričom utrpel zranenia nezlučiteľné zo životom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Mária Faltániová. Ako spadol, úlomky z motorky trafili aj ďalšieho motorkára, no ten sa nezranil. 

Nehodu videl rumunský študent, ktorý je na Slovensku na študijnom pobyte. Krátko pred tým ich auto motorkár obiehal. "V spätnom zrkadle sme videli motorkára ako spadol. Potom už len náraz a ako všetko navôkol lietalo," opísal svedok nehody.

Vodiči sa muža snažili zachrániť

Podľa svedkov z áut, ktorých krátko pred tým obiehal išiel veľmi rýchlo. Pravdepodobne tak dostal na ceste šmyk. Motorka sa šmýkala ešte niekoľko metrov po ceste a motorkár napokon skončil vo zvodidlách. Silný náraz sa mu stal, žiaľ, osudným.

​Ako prví sa mu pokúšali pomôcť vodiči okoloidúcich áut, no ani privolaní záchranári už viac spraviť nemohli. Motorkár utrpel devastačné poranenia, ktorým podľahol. Dopravní policajti na mieste dokumentovali všetky stopy a okolnosti nehody budú vyšetrovať. Dôležitý bude aj posudok znalcov z odboru dopravy a zdravotníctva. Aj vzhľadom na túto nehodu vyzýva polícia v banskobystrickom kraji, aby vodiči počas veľkonočných presunov jazdili opatrne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy