Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Turisti našli v lese mŕtve telo. Polícia má podozrenie, že muža pozná
Zdielať na

Turisti našli v lese mŕtve telo. Polícia má podozrenie, že muža pozná

ŠTÍTRE / V lese neďaleko obce Štitáre našli vo štvrtok 4. apríla nehybné telo muža. Objavili ho tam turisti počas prechádzky. Išlo o ťažko dostupné miesto a na pomoc museli prísť hasiči so štvorkolkami.

Nehybné telo muža objavili turisti, ktorí prechádzali turistickým chodníkom v pohorí Tribeč. Telo ležalo v tráve medzi stromami tvárou k zemi. Turisti hneď zistili, že muž už nejaví známky života a leží tam zrejme niekoľko dní. Podľa informácií Televízie Joj bol na strome zavesený batoh.

Policajtom trvalo desiatky minút pokiaľ sa tam dostali. Na pomoc preto prišli hasiči. Tí na štvorkolke prechádzali ťažko dostupným terénom. Ich úlohou bolo muža dostať k lesnej ceste. "Hasiči transportovali osobu z nedostupného terénu prostredníctvom štvorkolky. Následne bola odovzdaná pohrebnej službe," uviedla hovorkyňa HaZZ Nitra Michaela Gundová.

Lekár cudzie zavinenie zatiaľ vylúčil

Podľa našich informácií mal muž okolo krku biely špagát. Policajti v lese zaisťovali stopy a presnú príčinu mužovej smrti odhalí pitva. "Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie a nariadil pitvu," doplnila Viktória Borloová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Viktória Borloková. Nebohý nemal pri sebe žiadne doklady.

Polícia pracuje aj s verziou, že by mohlo ísť o dôchodcu, ktorý zmizol pred niekoľkými dňami. Nasvedčuje tomu aj oblečenie. Muž (65) bol naposledy videný v stredu, ako v Nitre nastupuje do taxíka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy