Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž sa s nožom v ruke prechádzal po meste. Vyhrážal sa aj deťom
Zdielať na

Muž sa s nožom v ruke prechádzal po meste. Vyhrážal sa aj deťom

PRIEVIDZA / V uliciach Prievidze vyčíňal muž s nožom v ruke. Viacerým ľuďom hrozil, že ich podreže a vyhrážal sa dokonca aj deťom. Podľa polície bol pod vplyvom návykových látok. Drámu ukončili až mestskí policajti.

Deťom sa vyhrážal podrezaním

Martin (34) vystrašil množstvo ľudí. S nožom v ruke ich ohrozoval v okolí nákupného centra. "Obyvateľka mesta oznámila, že muž ide po ulici a držal v ruke nôž s otvorenou čepeľou," uviedol Vít Zajac z Mestskej polície Prievidza. "Je to veľmi nepríjemná situácia, keď je pod vplyvom návykovej látky, je nevyspytateľný," dodal Zajac. Obyvatelia Prievidze sa po incidente boja vyjsť na ulicu.

Prvá poškodená bola 42-ročná žena. Pri potravinách pred ňou páchateľ šermoval s nožom v ruke so slovami: "Ak budem chcieť, je po tebe, to záleží len odo mňa." Žena z miesta činu pre obavy o svoj život odišla. Ďalšou zastávkou páchateľa bolo parkovisko, kde sa s nožom v ruke vyhrážal podrezaním a zabitím štyrom maloletým osobám. Maloletí stihli utiecť bez ujmy na vedľajšie parkovisko, kde počkali na policajnú hliadku. 

Vyhrážal sa aj na matke so synom

Poslednou zastávkou páchateľa bolo parkovisko, kde opakovane klopal na okno spolujazdca (19) a nútil ho z vozidla vystúpiť, aby ho podrezal. Po čase sa k autu vrátila aj 44-ročná matka spolujazdca, ktorá si v ruke páchateľa všimla nožík s osem centimetrovou čepeľou a skríkla. Páchateľ sa po skríknutí ženy od vozidla vzdialil, zatiaľ čo matka do vozidla nastúpila a aj so synom sa v ňom zamkli. Páchateľ krátko nato hodil smerom k ich autu nožík, ktorý dopadol približne dva metre od vozidla. Obvinený vo vyhrážaní pokračoval a nožíkom udrel na zadné sklo auta. Matka so synom z miesta činu odišli na neznáme miesto.

Páchateľ si voj čin nepamätá

"Jeho príčetnosť bola znížená, alebo vymiznutá, mohol konať pod vplyvom bludov a halucinácií," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská. Policajná hliadka z Prievidze muža rýchlo vypátrala a zatkla. Páchateľ si na svoj čin vôbec nespomína. "Ja som bol opitý," vyjadril sa 34-ročný muž na súde. Sudkyňa ho poslala do vyšetrovacej väzby. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy