Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Tragédia pri železničnej trati: Medzi pásmi ležal mladý muž
Zdielať na

Tragédia pri železničnej trati: Medzi pásmi ležal mladý muž

DRIENOVEC / Rýchlik Gemeran smerujúci do Košíc mal dnes ráno veľké meškanie. Dôvodom bolo nahlásenie mužského tela na koľajniciach. Prípad majú v rukách policajti, ktorí momentálne zisťujú ako sa telo muža na koľajnice dostalo a čo bolo príčinou jeho smrti, keďže vlak to nebol.

Okolnosti úmrtia nie sú známe

"V týchto chvíľach nie je možné potvrdiť ani vyvrátiť, či k usmrteniu osoby došlo po zrážke s vlakom. Viac svetla do prípadu vnesie nariadená pitva, ktorá určí presnú príčinu smrti," informovala o tragédii hovorkyňa Košickej krajskej polície Jana Mésarová. 

Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. "Po zastavení vlaku rušňovodič išiel overiť zdravotný stav osoby, tá už nejavila žiadne známky života," uviedla hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovenska Vladimíra Bahýlová.

Doprava bola prerušená

Vlaková doprava bola na úseku Turňa nad Bodvou - Moldava nad Bodvou v okolí Košíc prerušená v čase od 8.32 hod. "Zavedená bola náhradná autobusová doprava. Od 11.57 h bola obnovená jazda vlakov v danom úseku," dodala Bahýlová.

Pre udalosť boli podľa ŽSR odrieknuté tri vlaky a viacero ďalších malo meškanie."Približne 80 cestujúcich sme odviezli z miesta nehody autobusom do stanice Moldava nad Bodvou. Odtiaľ pokračovali do Košíc osobným vlakom," povedal hovorca ZSSK Dominik Dravecký.

Bližšie okolnosti tejto nehody, a teda aj to, ako sa muž dostal na koľajisko sú predmetom policajného vyšetrovania. "Vo veci koná poverený príslušník oddelenia Železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," informovala Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy