Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nové skutočnosti o tragédii v Hlohovci: Vyjadril sa brat páchateľa, potvrdil problémy s alkoholom
Zdielať na

Nové skutočnosti o tragédii v Hlohovci: Vyjadril sa brat páchateľa, potvrdil problémy s alkoholom

HLOHOVEC / ​Záchranárov privolali do jedného z bytov okolo 20.30 h. Tu bol nájdený mladý muž bez známok života. Policajti začali ihneď po príchode pátrať po mužovi podozrivom z násilného trestného činu. Po krátkej chvíli sa im ho podarilo vypátrať a obmedziť na osobnej slobode. Na mieste bol reportér TV JOJ Sebastian Pavlis.

​Polícia tento skutok vyšetruje ako trestný čin obzvlášť závažnej vraždy. Nášmu reportérovi Sebastianovi Pavlisovi sa podarilo porozprávať sa s bratom údajného páchateľa a aj so susedmi. Tí opísali, že v byte sa často hádali. 19-ročný zosnulý Samuel a jeho 46-ročný otec Radoslav, ktorý má byť páchateľom, vraj holdovali alkoholu. Potvrdili to pre TV JOJ viacerí susedia aj brat páchateľa. 

Nebohý mladík mal byť doma so svojim otcom. Ten podľa informácii TV JOJ v stave ťažkej opitosti sadol za volant a rozhodol sa natankovať na niekoľko kilometrov vzdialenej čerpacej stanici za mestom. Potom sa však rozhodol vrátiť sa do bytu. Všetko mal údajne povedať svojej manželke, ktorá v tom čase nebola doma. Tá zalarmovala záchranárov. "Ona tam nebýva, ale on jej to povedal. Keď prišla, zavolala záchranárov," povedal brat páchateľa. Dodal k prípadu ďalšie detaily.

"Keď si vypili, boli agresívni. Aj jeho syn ho napadol. Či tam bol nejaký skrat alebo ako, to neviem. O problémoch sme vedeli, hovorili sme to aj policajtom. Nič sa ale neriešilo. Až to takto dopadlo," povedal.

Páchateľ podobný incident spáchal aj pred 10 rokmi

Šokujúce je ale zistenie, ktoré sa stalo v roku 2014 priamo v budove paneláku. Páchateľ sa vtedy zabarikádoval vo svojom byte aj s deťmi. Začal sa vyhrážať, že nechce pustiť svoju vtedajšiu družku do svojho bytu. Vyhrážal sa aj zabitím detí. Na miesto vtedy prišiel policajný vyjednávač. Vyskytla sa tiež skutočnosť, že páchateľ mal von oknom vyhodiť papierik s tým, že požadoval zbraň. Po niekoľkých hodinách dvere otvoril a nikomu sa nič nestalo. Na rozdiel od sobotňajšieho incidentu.

Na tiesňovú linku mal v sobotu 20. apríla zavolať príbuzný, pravdepodobne manželka, ktorá zalarmovala všetky zložky. Muž mal po tomto skutku odísť na čerpaciu stanicu, ktorá je niekoľko kilometrov za mestom. Následne sa mal vrátiť, pretože ho chytili niekoľko metrov od miesta činu. Informácie priniesla polícia.

Mladému mužovi mal zasiahnuť hrudník aj brucho

Ako prvý o incidente informoval portál tvnoviny.sk. K tragédii došlo na ulici Rudolfa Dilonga v jednej z hlohovských panelákov. 19-ročnému mladíkovi zrejme niekto zasiahol hrudník a brucho. Podľa našich informácií mal byť páchateľom jeho otec, ktorý sa údajne so všetkým priznal svojmu zamestnávateľovi. Páchateľa chytili niekoľko sto metrov od miesta tragédia pri futbalovom štadióne. 

Hovorkyňa Operačného strediska ZZS Petra Klimešová incident potvrdila. "Môžeme potvrdiť, že sme na základe volania na tiesňovú linku 155 vyslali na miesto ambulanciu RLP. Lekár, žiaľ, musel u 19-ročného muža skonštatovať smrť," dodala. 

"Prípad si prevzal krajský vyšetrovateľ, ktorý po preverení všetkých okolností udalosti stanoví právnu kvalifikáciu skutku. Bližšie informácie poskytneme akonáhle to situácia vo vyšetrovaní dovolí," znelo stanovisko KR PZ TT. Polícia by mala ďalšie informácie poskytnúť v najbližších hodinách.

Na mieste tragédie to vyzeralo takto: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy