Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragédia na cestách: Pri zrážke prišli o život traja ľudia
Zdielať na

Tragédia na cestách: Pri zrážke prišli o život traja ľudia

HORNÁ KRÁĽOVÁ / Smutné popoludnie neďaleko Šale. Po tragickej dopravnej nehode za Hornou Kráľovou v utorok 23. apríla vyhasol život troch ľudí. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári. Pomôcť im už, žiaľ, nedokázali.

Nehoda sa stala okolo pol druhej popoludní medzi obcami Horná Kráľová a Hájske. "Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k čelnej zrážke vozidiel Kia Sportage a Opel Corsa," informovala Viktória Borloková, hovorkyňa KR PZ Nitra.

Podľa predbežných zistení mal pravdepodobne vodič červenej Kie pôvodom z Ukrajiny prejsť do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim autom. V ňom podľa informácií TV JOJ sedel starší manželský pár z Hájskeho. Ani jednému z účastníkov nehody už, žiaľ, záchranári nedokázali pomôcť. 

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka. "Po príchode na miesto museli konštatovať úmrtie u troch osôb. Zranenia nezlučiteľné so životom utrpela 66-ročná žena, 70-ročný muž a 38-ručný muž," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. 

Cestu policajti po nehode uzavreli. Dopravu odkláňali vo vedľajšej obci aj dobrovoľní hasiči. Obe autá odhodilo po náraze mimo cestu v rovnakom smere. Nebolo teda jasné ani to, ktoré auto odkiaľ išlo. Policajti miesto nehody dokumentovali niekoľko hodín. Na mieste boli súdni znalci aj kriminálka.

Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina sú predmetom vyšetrovania šalianskej polície. "My čakáme na vyšetrenie dopravnej nehody vyšetrovateľom dopravných nehôd a súdnym znalcom, aby bola určená situácia, kto bol vinný a potom poupratujeme cestu," priblížil Peter Turenič z hasičskej stanice v Šali. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy