Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Matka dvoch detí si ľahla na koľajnice. Rušňovodič nestihol zrážke zabrániť
Zdielať na

Matka dvoch detí si ľahla na koľajnice. Rušňovodič nestihol zrážke zabrániť

KREMNICA / Nešťastie sa stalo na strednom Slovensku. V Kremnici zachytil prichádzajúci vlak 36-ročnú ženu. Matka dvoch detí podľa svedkov ležala v koľajisku a rušňovodič už zrážke nestihol zabrániť. Ženu vo vážnom stave previezol vrtuľník do banskobystrickej nemocnice.

​Vlak viezol cestujúcich zo Zvolena smerom do Hornej Štubne, nešťastie sa stalo v Kremnici keď sa vlak blížil k železničnej stanici. "Osobný vlak prichádzajúci zo Zvolena zachytil ženu ležiacu v koľajisku, rušňovodič brzdil. Pre krátku vzdialenosť zrážke nedokázal zabrániť," povedala hovorkyňa KR P Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Pre záchranu ženy priletel aj vrtuľník

Žena zostala ležať v koľajisku, utrpela viaceré ťažké zranenia. Do Kremnice preto letel záchranársky vrtuľník, ktorý pristál na futbalovom ihrisku. Tam zranenú priviezli záchranári sanitkou. "Po doplnení liečby bola pacientka s úrazom hlavy a s podozrením na poranenie driekovej časti chrbtice v stabilizovanom stave prevezená na urgentný príjem," potvrdila hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Hopjaková.

Stav ženy bol natoľko vážny, že ju museli previesť do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. "Železničná polícia miesto zadokumentovala a preveruje okolnosti, za ktorých došlo k udalosti," tvrdí Faltániová. Železničná doprava bola v tomto úseku prerušená. Vlak s cestujúcimi, ktorý tam po zrážke uviazol, sa smerom na Hornú Štubňu pohol po viac ako dvoch hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy