Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
VIDEO: Andrej Danko zametal Dúbravku. Ukázal aj zlomený zub
Zdielať na

VIDEO: Andrej Danko zametal Dúbravku. Ukázal aj zlomený zub

BRATISLAVA / V pravej ruke lopata, v ľavej vrece. Zametanie Dúbravky sa uskutočnilo. Podpredseda parlamentu tvrdil, že Dúbravku bude pokojne zametať od rána do večera. Svoje slová čiastočne dodržal. Metlu v ruke držal údajne naposledy minulý týždeň.

Andrej Danko dostal za semafor pokutu. "Pokuta bola vo výške tisíc alebo deväťsto eur. Takže verím, že do Dunaja skočiť nemusím a dnes som prišiel úplne dobrovoľne upratovať," povedal. So zverejnením videa z nehody nemal podľa jeho slov žiaden problém. On však video údajne nemá. "Video musí zverejniť asi polícia, ja ho nemám," dodal. Semafor je zaplatený a Andrej Danko nebude 2 roky šoférovať. Najskôr uvádzal, že to nie je dopravná nehoda, teraz rozprával o dopravnej nehode. "Mne už sa s tým naťahovať nechce," povedal. 

"O jedenástej máme povinnosti v Národnej rade, ale určite tu chcem byť doobeda," vyjadril sa na otázku, koľko času chce venovať zametaniu Dúbravky. Na zametanie Dúbravky vyzval aj redaktorov. Okoloidúca vodička neverila vlastným očiam a tak zastavila na krajnici, aby sa na zametajúceho Andreja Danka prišla pozrieť. 

Pri zametaní Dúbravky to vyzeralo aj takto: 

Danko: Žiadnej práce sa nebojím 

​Podpredseda parlamentu údajne držal metlu v ruke naposledy minulý týždeň. "Zamestnanci si deň upratovania určujú každý rok. Poprosil som pána starostu, aby som sa k nim mohol pridať, keďže tu aj bývam," vyjadril sa Danko. K zodpovednosti za dopravnú nehodu sa hlási. "Chcem urobiť všetko preto, aby aj občania vedeli rozlíšiť škodovú udalosť a dopravnú nehodu," doplnil. 

​Po nehode mal údajne zlomený zub. Pri telefonáte s reportérom Andrejom Zavřelom ho mal vraj už nalepený a celé to trvalo 40 minút. Do telefónu však povedal, že zranený nie je. "Bol som krátko po ošetrení, v čase telefonátu som ho mal už nalepený," dodal. "Nemám informáciu, že nejaký z rádových policajtov bol potrestaný," vysvetlil. Polícia dnes zverejnila video z nehody Andreja Danka. Na záberoch nie je však takmer nič vidieť okrem svetiel.

Krátko pred 11.00 podpredseda parlamentu odložil metlu a vrátil sa k svojim povinnostiam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy