Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dráma na železničnej stanici: Trojročné dieťa zostalo zaseknuté vo dverách vlaku
Zdielať na

Dráma na železničnej stanici: Trojročné dieťa zostalo zaseknuté vo dverách vlaku

PRIBENÍK / Obrovská dráma sa odohrala na železničnej stanici v obci Pribeník v okrese Trebišov. Iba trojročné dieťa zostalo zaseknuté vo dverách vlaku. Tomáškova dolná časť tela zostala mimo vozňa, vlak sa však napriek tomu rozbehol. Chlapčekova mama musela bojovať o jeho život, niekoľko kilometrov dieťa držala za ruky, aby nevypadlo počas jazdy.

​Mama vystupovala z vlaku s dvoma malými deťmi. Dvere sa však náhle zatvorili a iba 3-ročný Tomáško v nich zostal zakliesnený. Jeho telo sa nachádzalo v spodnej časti v oblasti pod poklopom, ktorý počas jazdy vlaku uzatvára priestor medzi dverami a schodíkmi vozňa. Vlak aj napriek tomu opustil železničnú stanicu, a preto sa ho jeho mama snažila vyslobodiť a kričala o pomoc. 

"Povedal mi, že nevie dýchať, že mu je na vracanie. Že mamka musíš ma veľmi držať, lebo cítim, že spadnem. Bol to horor," hovorí matka chlapčeka. 

Vlak zastavil až po 4 kilometroch

"Signalizácia na stanovišti rušňovodiča indikovala ich správne uzatvorenie na celej súprave," priblížil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický. Dvere vozňa otvoril rušňovodič a následne uvoľnil telíčko malého chlapčeka zo zovretia. Tomáško našťastie nemá po incidente žiadne vážne fyzické následky, problémom je ale psychická trauma, ktorú utrpela celá rodina. Touto mimoriadnou udalosťou a jej príčinou sa už zaoberá polícia a aj zainteresované železničné spoločnosti.

"Po odchode vlaku zo železničnej stanice zbadal výpravca privreté nohy dieťaťa dverami," informovala hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová. "Vo veci sú momentálne vykonávané potrebné procesné úkony. Až po ich zhromaždení, analýze a následnom vyhodnotení, bude vo veci možné rozhodnúť," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

"Môj syn mi povedal, že som bola šikovná a zachránila som mu život. Toto mi povedalo 3-ročné dieťa," dodala matka malého Tomáška.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy