Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Tragédia na ceste za vierou: Mladí ľudia zostali zakliesnení pod autobusom, hlásia 3 obete
Zdielať na

Tragédia na ceste za vierou: Mladí ľudia zostali zakliesnení pod autobusom, hlásia 3 obete

SPIŠSKÉ PODHRADIE / Na cirkevnom stretnutí mladých veriacich vo veku 16 až 18 rokov došlo k tragédii. Podľa informácií JOJ24 vodič pri vystupovaní z autobusu nezatiahol ručnú brzdu. Autobus sa pohol a niekoľkých z nich zrazil. Ľudia zostali zakliesnení pod autobusom. Počet mŕtvych stúpol na troch. Oznámil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas brífingu v Spišskom Podhradí.

​V Spišskom Podhradí v okrese Levoča mal autobus zraziť niekoľko ľudí. Aktuálne prebieha vyšetrovanie. Hlásia 3 ženské obete. "Záchranári na mieste ošetrili osem pacientov a dve ženy vo veku 17 a 18 rokov žiaľ utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Tlačový odbor ministerstva uviedol, že autobus zrazil dokopy 10 detí. Na miesto nehody priletel vrtuľníkom aj minister vnútra s policajným prezidentom. K príčine nehody je nateraz podľa nich predčasné sa vyjadriť. Nevylúčili ani technickú poruchu. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok ohlásil 3 obete. Podľa neho išlo o dievčatá.

Riaditeľ KR HaZZ Prešov Peter Kovalík oznámil, že na mieste bolo 12 príslušníkov. "Použili sme aj hydraulické vankúše na prvotné zdvihnutie autobusu. Pôvodne boli zakliesnené 3 osoby," uviedol. "Bol som s obidvomi otcami. Je to ťažké, niekedy aj viere je potrebné pomôcť," povedal spišský diecézny biskup František Trstenský.

​Primátor mesta: Stretnutie mládeže sa neuskutoční

Na mieste nehody je aj primátor mesta Spišské Podhradie Michal Kapusta. "Na túto sobotu sme čakali z dvoch strán - voľby a diecézne stretnutie mládeže, kde sme sa tešili, že príde 1 600 mladých ľudí a príde 40 autobusov, ktorých sme zabezpečili. Autobus, ktorý ich doviezol, im aj ublížil. To by mi ani vo sne nenapadlo," povedal primátor. 

Podľa jeho slov prišiel na miesto a autobus stál na zastávke. "Zrazu sa pohol. Stretnutie mládeže sa neuskutoční. V katedrále svätého Martina je svätá omša za dve zosnulé dievčatá. Modlíme sa za lekárov, aby zachránili tých, ktorí teraz bojujú o život," dodal. Dvoch ľudí prevážal vrtuľník, do nemocníc rozviezli 4 ťažko zranených. 

Celý rozhovor si môžete pozrieť tu: 

​Majerský: Mladí smerovali na stretnutie s novým biskupom Františkom

"Veľmi ma zasiahla správa o tragédii v Spišskom Podhradí. Je mi to ľúto, lebo sa táto tragédia sa stala mladým ľuďom, ktorí smerovali na radostné stretnutie mladých s novým otcom biskupom Františkom. Všetkým pozostalým a ich rodinám vyjadrujem úprimnú sústrasť, som s nimi v ich žiali. Všetkým zraneným prajem veľa síl a skoré uzdravenie," vyjadril sa predseda KDH Milan Majerský k tragédii. 

Na mieste nehody sa nachádza náš reportér Vlado Jurek. 

K nehode sa vyjadril aj minister vnútra

Súvisiace články

Najčítanejšie správy