Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zvrat v prípade Romana z Parchovian: Škola žaluje rodičov
Zdielať na

Zvrat v prípade Romana z Parchovian: Škola žaluje rodičov

PARCHOVANY / Prípad tragédie na základnej škole v Parchovanoch sa po štyroch mesiacoch posunul vpred. Detský komisár odhalil skutočnosti, ktoré okamžite posunul štátnej školskej inšpekcii. Roman, žiak 9.ročníka v závere minulého roka skočil zo strechy školy. Podľa rodičov bola príčinou šikana. Upozorňujeme, že obsah vo videu nie je vhodný pre maloletých divákov.

Viacerí odborníci tvrdia, že riaditeľ školy by mal odstúpiť z funkcie. On sa však snaží zabrániť medializácii prípadu žalobou, ktorú podal na otca chlapca. Otec chce zverejniť poslednú vôľu syna v škole a hľadá pomoc špecialistov. Časti listu už začal publikovať na sociálnych sieťach. 

Policajné vyšetrovanie Romanovej samovraždy stále prebieha. Otec dal polícii k dispozícii aj chlapcov počítač. Robí všetko, aby mohli orgány vyšetrovania preukázať, o čom je on sám presvedčený od samotného začiatku. O šikanovaní chlapca v škole, ktoré kompetentné orgány za 17 týždňov preverovania oficiálne zatiaľ nepotvrdili ani nevyvrátili.

Škola Romanovho otca žaluje

A práve vzťah riaditeľ a poškodení, Romanovi rodičia, sa po samovražde stáva problémom, ktorý prerastá, zdá sa, do ešte zložitejšieho rozmeru. Dokument, ku ktorému sa reportér Rasťo Striško dostal, je návrh na nariadenie neodkladného opatrenia. Je to dokument, ktorý získal len nedávno k tomuto prípadu a nebolo to vôbec zložité. Sprístupnil mu ho Romanov otec. Je to návrh, ktorý podal na súd právnik Základnej školy v Parchovanoch. Je to de facto spôsob, akým chce škola zabrániť medializácii tohto celého prípadu cez konanie Romanovho otca. "Niekomu tečie do bot a je to tak, že jak hovorí to porekadlo, že topiaci sa aj slamky chytá," reagoval Romanov otec. 

Otec je aktívny najmä na sociálnych sieťach

Škola Parchovany a jej riaditeľ žiadajú súd, aby neodkladným opatrením prikázal pánovi Michalikovi zdržať sa akýchkoľvek slovných útokov a obvinení voči riaditeľovi školy a akýchkoľvek slovných prejavov, ktoré by zasahovali do dobrej povesti a dobrého mena školy a jeho štatutára. V súvislosti s tragickou udalosťou žiaka Romana Michalíka, a to prostredníctvom médií, ako aj prostredníctvom sociálnych sietí až do právoplatného ukončenia vyšetrovania tohto skutku. 

Práve na sociálnych sieťach je Romanov otec od tragédie aktívny. Informuje o vyšetrovaní, o škole, o riaditeľovi a aktivizuje ľudí v petícií za odvolanie riaditeľa. "Z vedenia školy sa dal očakávať obdobný útok," konštatoval Romanov otec. Aj laikovi sa môže na prvý pohľad zdať, že tento dokument je neobjektívny v neprospech poškodených. To ale musí posúdiť ich právny zástupca, ktorým je renomovaný košický advokát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy