Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajt (32) si prilepšil o 8 tisíc eur. Prepadával banky...
Zdielať na

Policajt (32) si prilepšil o 8 tisíc eur. Prepadával banky...

Trenčiansky PMJ-čkar, ktorý ozbrojený služobnou zbraňou sériovo prepadal banku, už bude čeliť obžalobe. Inšpekcia ministerstva vnútra totiž po troch mesiacoch od odhalenia identity páchateľa ukončila vyšetrovanie. Teraz už expolicajt si týmito lúpežami prilepšil o 8 tisíc eur! A do práce chodil akoby nič...

Policajta prekvapili v službe kukláči

Od apríla 2010 do júna minulého roka 4-krát lúpežne prepadol tú istú pobočku banky v Oslanoch v okrese Prievidza. Aj keď si spokojne odniesol 8 tisíc eur, osudnou sa mu stala priemyselná kamera.

Kukláči napokon podobným spôsobom prekvapili Antona priamo v práci. "Sekcia kontroly a inšpekčnej služby ukončila vyšetrovanie lúpeže v prípade Antona K. s návrhom na podanie obžaloby," informovala hovorkyňa ministerstva Lucia Garajová.

8 tisíc eur ako priťažujúca okolnosť

Odbor boja proti korupcii a organizovanej kriminalite vypočul až 25 osôb. V banke bolo totiž počas prepadov vždy veľa ľudí. V priebehu domových prehliadok ešte koncom minulého roka našli policajti všetky odevné zvyšky, ktoré používal pri lúpežiach. Prípad teraz smeruje na súd. Proti expolicajtovi hrá aj výška lupu.

"Osem tisíc eur patrí do tzv. kategórie väčšej škody a tam je vyššia trestná sadzba," upozornila expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. "Skutočnosť, že páchal tento čin policajt so služobnou zbraňou a z titulu poslania policajta, bude určite priťažujúca okolnosť."

Jaroslavovi, otcovi takmer ročného dieťatka, ktorý si takýmto spôsobom riešil finančné problémy, teraz hrozí 12 rokov za mrežami. Priznal sa, preto súdny proces bude zrejme rýchly...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy