Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY: Policajti nahých kadetov týrali elektrošokmi!
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Policajti nahých kadetov týrali elektrošokmi!

Na verejnosť sa dostali zábery, ktoré vyrážajú dych. Boli nakrútené počas výcviku policajných kadetov. Nadriadení ich prinútili vyzliecť sa a potom ich nútili dýchať slzotvorný plyn. Niektorí uchádzači dostávali dokonca i elektrošoky!

Šokujúce zábery zachytávajú drastické výcvikové metódy ekvádorskej polície. Útoky slzotvornými plynom pritom nepatria medzi tie najhoršie. Video nakrútil jeden z bývalých veliteľov, ktorý s nimi nesúhlasil, ale nevedel proti nim zasiahnuť. Od polície odišiel a zábery zverejnil.



„Okrem toho, že takýto prístup spôsobí mladým mužom traumu, budú mať pocit, že surové zaobchádzanie s ľuďmi, ktorých majú vo svojej moci je normálne," povedal autor záberov Ricardo Comacho.

Zdesení aktivisti

Ochrancovia ľudských práv boli z drastických tréningových metód zdesení. Okrem slzotvorného plynu museli kadeti vydržať aj zásahy elektrickým prúdom. Mužov pripútali, aby nemohli uniknúť. Potom do nich pustili elektrošoky.

Prišli o fleky

Podľa autora videa sú tieto metódy v krajine dávno zakázané, velitelia ich však naďalej ticho tolerujú. Policajná akadémia tvrdí, že drastických veliteľov už prepustila, zároveň však dodala, že policajti prichádzajú so slzotvorným plynom bežne do kontaktu, preto sa musia naučiť, ako zminimalizovať jeho pôsobenie, keď sa v takej situácii ocitnú. 

cnn

Súvisiace články

Najčítanejšie správy