Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajt pomohol opitému kamarátovi. Nevyplatilo sa
Zdielať na

Policajt pomohol opitému kamarátovi. Nevyplatilo sa

Zástupca okresného policajného riaditeľa v Galante si skomplikoval život. Podľa inšpekcie ministerstva vnútra pomohol svojmu známemu, ktorý šoféroval po vplyvom alkoholu. Na krku tak má obvinenie...

Prípad sa stal ešte v novembri 2010. Policajná hliadka v Šali zastavila auto, ktoré šoféroval vodič pod vplyvom alkoholu a nafúkal pol promile. Vodičský preukaz mu však nezobrali.

Zavolal kamarátovi

Vodič mal podľa inšpekcie zavolať zástupcovi okresného policajného riaditeľstva v Galante a poprosil ho o pomoc. Ten v zápätí zavolal hliadke a dal im príkaz, aby mu vodičák nechali. "V opačnom prípade im hrozil pokutou, preto hliadka riešila priestupok tak, ako by bol na bicykli a nie za volantom," uviedol hovorca ministerstva vnútra Gábor Grendel. Inšpekcia obvinila aj policajta, ktorý jeho príkazom vyhovel.

Porušovali svoje právomoci

V minulom roku inšpekcie ministerstva vnútra obvinila spolu 122 policajtov zo 167 trestných činov. Toto číslo však nie je konečné, pretože o pár týždňov ho doplnia aj štatistiky z rôznych policajných útvarov. Už z doterajších údajov však vyplýva, že muži zákona najčastejšie porušovali svoje právomoci.

Vysoké skóre však mali aj v trestných činoch, ktoré sú podľa odborníka medzi policajtmi vo vyspelej Európe takmer nemysliteľné. Nie je čas opakovať prípravu K platu si tak prilepšujú krádežami, podvodmi či spreneverou.

Policajt vylúpil 4 banky

Slovensko šokoval aj policajt, ktorý v okolí Prievidze s maskou na hlave vylúpil 4 banky. Šéf katedry kriminalistiky na policajnej akadémii vidí chybu aj v tom, že etická príprava sa končí s ukončením štúdia.

,,Potom už počas služobných povinností na to nie je čas, aby si systematicky, niekoľkokrát opakovali etickú prípravu," povedal šéf katedry kriminalistiky na policajnej akadémii.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy