Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Sága fúkania do papiera pokračuje. Slováka čaká na Ukrajine súd!
Zdielať na

Sága fúkania do papiera pokračuje. Slováka čaká na Ukrajine súd!

Pán Peter, ktorému na Ukrajine merali alkohol fúkaním do novinového papiera, sa ešte nespamätal z jedného šoku a už ho čakal ďalší.

Keď si totiž po troch dňoch prišiel pre svoje auto, nechali ho spolu s mamou čakať celý deň na mraze. Keď sa chceli zahriať vo vnútri, policajti ich vyhodili s tým, že im to nikto nedovolil. A aby toho nebolo málo, podvečer im jednoducho oznámili, že im auto nevydajú.

Krik je na Ukrajine pracovnou metódou?

Pán Peter sa s mamou vrátil na Ukrajinu pre auto po troch dňoch. Podivuhodné správanie policajtov ale pokračovalo ďalej. "Jeden policajt na nás tak kričal, že kto nám dovolil si sadnúť. Viete, tak som sa cítila? Ako keby som bola vo väzení," spomína na nepríjemný zážitok Petrova mama.

"Kričal na nás, tak som povedal, nech s tým prestane. Ale hulákal na nás ďalej a ešte viac. Tak mu vravím - a čo keď mi pukne srdce? Vraj také veci ho nezaujímajú," opísal svoj zážitok s ukrajinským policajtom Peter.

Čuch majú asi lepší ako žralok

Počas dlhých hodín čakania si Petrova mama okrem kriku vypočula aj to, že takzvaný ukrajinský patent na skúšku alkoholu je vlastne úplne spoľahlivý. "A to keď ja teraz zoberiem noviny a dýchnem na ne, tak vy my poviete, koľko som vypila? Hej! A to vy máte taký dobrý čuch, že viete povedať, čo som zjedla? A on -  hej," viedla absurdný dialóg Petrova mama.

Auto mali na skládke šrotu

Po tom, ako ich policajti celý deň vodili za nos, večer im oznámili, že im auto aj tak nedajú. A tak sa museli na Ukrajinu vrátiť opäť na druhý deň. "Auto nebolo uložené na nejakom parkovisku, ale v sklade šrotu," prezradila Petrova mama. Aj ukrajinský cenník za originálne parkovanie je viac než zaujímavý. "Pýtal 85, ale potom povedal, no tak dajte 100, tak také jednanie majú."

Slováka čaká súd a zrejme mastná pokuta

Pán Peter si po štyroch dňoch auto síce domov priviezol, no naďalej čelí absurdnému obvineniu, že šoféroval opitý. "V priebehu jedného mesiaca bude súdne pojednávanie, na ktorom mu určia pokutu za porušenie ukrajinských predpisov," povedal nám Ľuboš Schwarzbacher, hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR.

Na Ukrajine sa do papiera fúka každý deň

Tieto praktiky ukrajinských policajtov nie sú pre Slovákov z prihraničných oblastí žiadnou novinkou. Vraj za 5 eur či fľašku vodky sa vyhnete zbytočnému stresu a fúkanie do novinového papiera je na Ukrajine bežnou praktikou.

hranicny prechod na Ukrajinu

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy