Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
ĎALŠÍ MAJSTER: Šofér snežného pluhu nafúkal 2,67 promile!
Zdielať na

ĎALŠÍ MAJSTER: Šofér snežného pluhu nafúkal 2,67 promile!

Alkohol za volantom. Pliaga, ktorá napriek mnohým spôsobeným tragédiám a už aj veľmi prísnym trestom, stále existuje. Na svete je teraz ďalší "bonbónik": na mol opitý šofér snežného pluhu!

Sobotňajšiu dvanásťhodinovú pracovnú zmenu 49-ročného šoféra snežného pluhu ukončila predčasne polícia. Počas kontroly nafúkal pri dychovej skúške cez dva aj pol promile alkoholu, čo zodpovedá vypitiu asi desiatich veľkých pív!

Ráno nastúpil do práce a s pluhom odpratával sneh na cestách tretej triedy v podhorí Šumavy. Policajti ho zadržali popoludní na upozornenie dispečera. Ten na margo celého prípadu povedal: "To auto okolo druhej popoludní dlhší čas stálo. Tak som vodičovi volal, čo sa deje. Mal som totiž strach, či niekde nezapadol alebo sa nedostal do nejakého problému. Najprv mi nebral telefón, potom sa ale ozval, že mal technické problémy a autom a že sa zdržal na obede."

Dychová skúška ukázala 2,67 promile!

Počas komunikácie však dispečer zistil, že artikulácia šoféra je dosť biedna, kontaktoval nadriadeného a ten rozhodol, že nechajú vec preveriť políciou. Tak sa aj stalo, policajti zastavili šoféra Tatry pri obci Keply a pri dychovej skúške mu namerali 2,51 a opakovane 2,67 promile alkoholu!

Na mieste mu odobrali vodičský preukaz a čaká ho obvinenie zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zamestnávateľ ho okamžite prepustil pre hrubé porušenie pracovnej disciplíny.

TASR/KEYSTONE/Sebastian Annex

Súvisiace články

Najčítanejšie správy