Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Cestári nám kúpili predraženú soľ! Zaplatíme to my...
Zdielať na

Cestári nám kúpili predraženú soľ! Zaplatíme to my...

Začiatkom roka sme informovali o predraženom obstarávaní soli na banskobystrickej regionálnej správe ciest. Na našu reportáž cestári reagovali podráždene. Dnes máme v rukách protokol z kontroly Úradu pre verejné obstarávanie. Podľa neho porušili takmer všetko, čo sa dá a soľ kúpili predražene... Takmer o 3 milióny eur!

Opasky si v tejto dobe musí uťahovať asi každý z nás. No naši cestári majú zrejme peňazí na rozdávanie. Na správe ciest v Banskej Bystrici od minulého roka prebehli tri verejné obstarávania na posypový materiál. A podľa Úradu pre verejné obstarávanie nebola ani jedna z nich v súlade so zákonom!

Podľa protokolu porušili cestári tie najzákladnejšie pravidlá verejného obstarávania. A kúpili jednu z najdrahších solí. Ich šéf má však iný názor, podľa neho majú výhodnejšie ceny než v iných krajoch! Na kúpe soli však mohli ušetriť až 2,8 milióna eur.

Úrad už vo veci koná. Do roka by malo byť jasné, akú pokutu banskobystrickí cestári za svoje chyby zinkasujú. No aj na ňu sa budeme musieť poskladať my, daňoví poplatníci. Rovnako ako na státisícové odškodné pre firmy, ktoré cestárov žalujú za vylúčenie zo súťaže... Úrad boja proti korupcii vedie v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy