Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovák musel na Ukrajine fúkať do novín! Policajti tvrdili, že je opitý
Zdielať na

Slovák musel na Ukrajine fúkať do novín! Policajti tvrdili, že je opitý

Neuveriteľný zážitok čakal pána Petra na Ukrajine. V sobotu predpoludním si tam zašiel tak ako mnohí Slováci natankovať do auta lacnejší benzín. Domov sa však vrátil pešo. Na ceste ho totiž zastavili ukrajinskí policajti a dali mu fúkať. A teraz dobre počúvajte: do novinového papiera. Hneď mu aj oznámili výsledok - je opitý. Auto mu vzali....

Po fúkaní do novín tvrdili, že je opitý

Novinový papier zrejme nie len obyčajným papierom pre Ukrajincov. Nášmu krajanovi totiž doňho prikázali fúkať. A vraj presne takto zistili, že je opitý. "Som zobral, fúkal a on - ty pil!" tvrdí otrasený Slovák, na ktorom takýmto netradičným spôsobom spravili ukrajinskí policajti skúšku na alkohol.

Následne pánovi Petrovi zakázali sadnúť späť do auta. Pri porušení správneho poriadku na Ukrajine je totiž možné auto zadržať aj skonfiškovať. "To tak jak u debilov. Oni mi berú auto, pretože som pil a fúkal do novín," rozčuľuje sa Peter.

Opilosť potvrdil aj dopravný inšpektorát v Ukrajine

Medzičasom dostal aj prístroj na fúkanie, ktorý mal byť podľa nich meračom na alkohol. "Ale to nebolo ako u nás, že nuly sú tam, ale len nejaké písmenká," spomína Peter.

Aj podľa hovorcu ministerstva zahraničia Ľuboša Schwarzbachera je fúkanie do novinového papiera neštandardným postupom. "No pri teste zistili vodičovi alkohol," potvrdil. Rovnako informáciu potvrdil aj náčelník Oddelenia štátneho dopravného inšpektorátu v Užhorode.

Vodič však piť nemôže

Nešťastný pán Peter ale neveril vlastným ušiam. Po vážnej dopravnej nehode totiž berie už niekoľko rokov lieky a alkohol vôbec nepije. "Ak má slovenský občan akúkoľvek indíciu na neoprávnené zaobchádzanie, je potrebné kontaktovať našu diplomatickú službu," informoval Schwarzbacher. A tá sídli v Kyjeve. Peter je tak odhodlaný vec riešiť súdnou cestou.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy