Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Roman Červenka (30). Mal pred jazdou piť a utiecť policajtom
Zdielať na

Roman Červenka (30). Mal pred jazdou piť a utiecť policajtom

Najznámejší slovenský utečenec Roman Č. sa mal opäť pokúsiť o útek pred policajtmi. Dostupné informácie z dôveryhodných policajných zdrojov nasvedčujú tomu, že havaroval. A to v bratislavskej časti Vajnory. Z miesta činu chcel utiecť. V dychu mal mať takmer 1,4 promile alkoholu.

Nehoda dvoch áut sa stala v nedeľu okolo 23.25 na kruhovom objazde pri starom letisku v bratislavských Vajnoroch. Policajtom podľa našich informácií chcel opäť utiecť Roman Č., ktorý v roku 2008 vtedy ako podozrivý z bankovej lúpeže ušiel policajtom cez okienko na nemocničnom záchode.

Nehodu spôsobil zrejme Roman Č.

Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bolo, že vodič motorového vozidla Škoda Octavia, v tomto prípade Roman Č.,  jazdiaci v smere na Rybničnú ulicu v Bratislave, vošiel do protismeru. Tu narazil do oproti idúceho vodiča motorového vozidla BMW.

Roman Č. sa následne dal na útek. Policajti ho však po krátkom prenasledovaní chytili. Kde? Na neďalekom poli. A príčinou malo byť podľa jeho slov to, že je ešte v podmienke.

Odmietol všetky vyšetrenia aj odbery

Najznámejší slovenský utečenec však odmietol všetky vyšetrenia aj odbery. Nehodou sa však jeho jazda nekončí. Roman Červenka nafúkal takmer jeden a pol promile, takže si poriadne zavaril a zrejme sa vráti do basy. Porušil podmienku a šoféroval opitý, čo je po novom trestný čin.

"Pokiaľ odsúdený poruší podmienku pri podmienečnom odklade výkonu trestu odňatia slobody, premieňa sa tento na riadny výkon trestu odňatia slobody v nápravno-výchovnom zariadení," potvrdila expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Policajti ho zatiaľ vyšetrujú na slobode. Hrozí mu obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, neposkytnutie prvej pomoci vodičom a poškodzovanie cudzej veci.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy