Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Lupič Červenka sa vraj policajtom vyhrážal, že zavolá Packovi
Zdielať na

Lupič Červenka sa vraj policajtom vyhrážal, že zavolá Packovi

Zdroj: TV JOJ

Roman Č. sa dnes odmietol k obvineniam vyjadriť

Roman Č. dnes odmietol k obvineniam vypovedať. Policajti popísali výkon svojich právomocí, keď ich zavolali k bitke pred istým barom v bratislavskej Rači. Na mieste sa vtedy nachádzal aj obžalovaný. Pri legitimácii inej osoby sa údajne Roman Č. začal policajtom vyhrážať, nadávať im a chcel volať aj prezidentovi PZ Jánovi Packovi.

Policajti ho zadržali, pritom sa im asi tri razy pokúsil utiecť. "Je pravda, že som sa snažil utiecť, že som mal vypité, ale hlavičku som mu nedal," povedal na pojednávaní Roman Č. Útoku na verejného činiteľa sa mal podľa obžaloby dopustiť tak, že policajta udrel čelom do tváre.

Prokuratúra viní Romana Č. aj z toho, že začiatkom februára tohto roku vyprovokoval bitku v inej račianskej reštaurácii. Z partie mladých ľudí si útok Romana Č. mal odniesť Martin K. prezývaný Rasty. Údajne ho obžalovaný udrel čelom do nosa a škrtil ho. Roman Č. však vo výpovedi uviedol, že bitku vyprovokoval Rasty a on sa ani nebránil, pretože bol na kauciu prepustený z väzby. Obžalovaný po bitke skončil so zlomeným nosom.

Romana Č. zobrali do väzby 14. apríla po viac ako štyroch mesiacoch na slobode, práve po spomínanom údajnom útoku na policajta. Začiatkom januára ho prepustili z väzby na kauciu 33.194 eur (1.000.000 Sk), v ktorej bol pre obvinenie z bankovej lúpeže. Približne o mesiac neskôr sa údajne pobil v krčme, po čom ho obvinili z výtržníctva a následne 12. apríla sa mal odohrať incident s policajtom. Koncom marca Romana Č. odsúdili na šesť rokov odňatia slobody za lúpež na Ihriskovej ulici v Bratislave.

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní obžalovaného by mal rozhodnúť Krajský súd v Bratislave na budúci týždeň. Roman Č. so spoluobžalovaným Pavlom B. údajne ešte v máji 2001 fyzicky napadli poškodeného, udierali a kopali po celom tele. Z krku a z ruky mu stiahli retiazky a zobrali mobilný telefón, čím mu spôsobili škodu 780 eur (23.500 Sk).

Podľa prokuratúry je Roman Č. zodpovedný aj za prepad pobočky banky v bratislavskej Rači. Zviditeľnil sa však najmä útekom policajtom cez okno nemocničnej toalety.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy