Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Červenka ide pred súd
Zdielať na

Červenka ide pred súd

Zdroj: TV JOJ

Roman Červenka sa na budúci týždeň ocitne pred súdom

V stredu by sa mal na Okresnom súde Bratislava III spovedať z obvinenia z lúpeže banky a na druhý deň z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Obžalobe z útoku na policajta čelí Roman Červenka od začiatku septembra.

Po tom, ako ho 12. apríla v ranných hodinách pred nočným podnikom legitimovala policajná hliadka, údajne udrel jedného z policajtov čelom do nosa. Ešte začiatkom februára sa pobil v krčme.

Červenku zobrali do väzby 14. apríla po viac ako štyroch mesiacoch na slobode. Začiatkom januára ho prepustili z väzby na kauciu 33.194 eur (1.000.000 Sk), v ktorej bol pre obvinenie z bankovej lúpeže. Po incidente s policajtom obžalovaného znovu vzal súd do väzby.

Podľa obžaloby lúpil v pobočke banky na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači. Tretieho januára 2008 mal pred 17. h maskovaný a pod hrozbou použitia zbrane žiadať peniaze. Z banky si údajne odniesol takmer 5642 eur (170.000 Sk).

Policajtom unikol 16. januára 2008, následne muži zákona spustili pátraciu akciu, ktorá spôsobila dopravné komplikácie v hlavnom meste. Príslušníkov zodpovedných za útek neskôr z Policajného zboru prepustili. Po tomto úteku z nemocnice na bratislavských Kramároch ho polícia napokon 26. mája 2008 chytila.

Koncom marca Romana Červenku odsúdili na šesť rokov odňatia slobody za lúpež na Ihriskovej ulici v Bratislave. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa odvolal. Roman Červenka so spoluobžalovaným Pavlom B. údajne ešte v máji 2001 fyzicky napadli poškodeného, udierali a kopali po celom tele. Z krku a z ruky mu stiahli retiazky a zobrali mobilný telefón, čím mu spôsobili škodu 780 eur (23.500 Sk).

Zdielať na