Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Červenka zostáva vo väzbe
Zdielať na

Červenka zostáva vo väzbe

Rozhodol o tom dnes Okresný súd Bratislava III.

Rozhodol o tom dnes Okresný súd Bratislava III. Roman Červenka sa možnosti podať sťažnosť voči dnešnému rozhodnutiu vzdal.

Súd dnes zároveň prijal ďalšiu obžalobu na Romana Červenku za výtržníctvo a útok na verejného činiteľa a vytýčil termín hlavného pojednávania na 29. októbra. Dohodu o vine a treste s obžalovaným odmietla uzavrieť prokurátorka. Podľa nej na to neboli splnené zákonné podmienky.  

Romana Červenku zobrali do väzby 14. apríla po viac ako štyroch mesiacoch na slobode. Začiatkom januára ho prepustili z väzby na kauciu 33.194 eur (1.000.000 Sk), v ktorej bol pre obvinenie z bankovej lúpeže. O približne mesiac neskôr sa pobil v krčme, po čom ho obvinili z výtržníctva a následne 12. apríla sa mal dopustiť útoku na verejného činiteľa. Po tomto skutku putoval späť do väzby. "Okresný súd Bratislava III vzal obvineného R. Č. do väzby," povedal v apríli hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Dôvodom obmedzenia osobnej slobody obvineného bola podľa hovorcu takzvaná preventívna väzba, teda obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Roman Červenka údajne slovne aj fyzicky napadol policajta pri výkone služobných povinností. K incidentu prišlo po tom, ako ho legitimovala policajná hliadka v nedeľu 12. apríla v ranných hodinách pri bratislavskom nočnom podniku. Roman Červenka údajne udrel jedného z policajtov čelom do nosa.

Bratislavčan je okrem toho obžalovaný z ozbrojenej lúpeže pobočky banky na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači z januára minulého roka. Hlavné pojednávanie v tejto veci bude pokračovať v polovici septembra.

Koncom marca Romana Červenku odsúdili na šesť rokov odňatia slobody za lúpež na Ihriskovej ulici v Bratislave. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa odvolal. Roman Červenka so spoluobžalovaným Pavlom B. údajne ešte v máji 2001 fyzicky napadli poškodeného, udierali a kopali po celom tele.

Z krku a z ruky mu stiahli retiazky a zobrali mobilný telefón, čím mu spôsobili škodu v celkovej hodnote 780 eur (23.500 Sk).

Zdielať na

Najčítanejšie správy