Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ďalší útok medveďa: Dobrovoľného hasiča napadol na turistickom chodníku
Zdielať na

Ďalší útok medveďa: Dobrovoľného hasiča napadol na turistickom chodníku

POVINA / Ďalší útok medveďa. Tentokrát zaútočil na dobrovoľného hasiča, ktorý sa vybral na prechádzku nad obcou Povina smerom na vrch Ľadonhora. Medveďa mal stretnúť na turistickom chodníku neskoro popoludní. Na miesto vyrazila reportérka Andrea Miková.

Táto trasa je mimoriadne obľúbená. Počas víkendov tadiaľ chodí množstvo ľudí na prechádzky. Dobrovoľného hasiča Tomáša mal medveď zvaliť na zem a hrýzť ho do nôh. Tomáš sa snažil držať medveďovi hlavu a vymaniť sa z jeho zovretia. Počas zápasu sa skotúľali strmým svahom na Povinskú stranu. Medveď následne utiekol.

​Pre zraneného Tomáša prišiel na miesto brat. "Po kratšom zápase sme sa skotúľali dole kopcom. Tam sme sa oddelili. Ešte sa snažil ísť po mne, no ja som po ňom začal kričať a odbehol do druhej strany. Ja som utekal do druhej," opísal útok napadnutý Tomáš.

Žilinská krajská polícia informovala, že polícia po prijatí oznámenia o útoku okamžite na miesto vyslala policajné hliadky, ktoré vykonávajú monitoring v obci a jej blízkom okolí. Zásahovému tímu policajti poskytli súčinnosť pri pátraní po šelme. Muž bol so zraneniami prevezený na ošetrenie do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy