Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muža zrazilo auto. Podľa svedkov bol opitý a tancoval na ceste. Zachránil ho batoh
Zdielať na

Muža zrazilo auto. Podľa svedkov bol opitý a tancoval na ceste. Zachránil ho batoh

MALACKY / Pri benzínovej pumpe medzi Stupavou a obcou Lozorno zrazilo poľského turistu vo večerných hodinách auto. Podľa svedkov bol opitý a tancoval na ceste. So zraneniami hlavy skončil v nemocnici. Jeho kamarát bol v šoku.

25-ročného mladíka auto zrazilo a odhodilo ho o pár metrov ďalej. Pri dopade si udrel hlavu a ľavú časť tela. Život mu pravdepodobne zachránil cestovný batoh, ktorý mal na chrbte. "Oni sa zdržiavali, neviem, asi nejakú trištvrte hodinku alebo hodinku, na benzínovej pumpe. Keď som vyšla von tak som videla vlastne po pravej strane oni stáli, popri krajnici, popri hlavnej ceste, tam robili také šaškoviny, opičky," opísala situáciu zamestnankyňa čerpacej stanice. 

Vedľa nej stáli aj iní ľudia a zabávajúcich sa mladíkov, turistov z Poľska, natáčali. Zamestnankyňa pumpy na nich kričala, aby zišli z cesty, no nereagovali. "Jeden sa otočil na mňa, len pozeral a ten druhý držal v rukách taký malý reproduktor a začal tancovať vlastne na ceste. A išiel do stredu cesty. Zjavne mali požité nejaké alkoholické tieto, aj omamné látky, lebo neboli úplne pri zmysloch," konštatovala zamestnankyňa. 

Obaja mladí muži boli v tmavom maskáčovom oblečení, bez reflexných prvkov. Vodič si ich zrejme nevšimol a jedného zachytil. Podľa svedkov neodišiel, no zostal na mieste a pomáhal im. Zamestnankyňa ihneď volala 112 a utekali aj s ďalšími ľuďmi mladému mužovi na pomoc. Po celý čas komunikovala so záchranármi. "V priebehu dvoch minút asi, ako som s nimi telefonovala išla záchranka od Stupavy smerom na Malacky záchranka, tak som ju zastavila. Chalani hneď vystúpili," uviedla zamestnankyňa. 

"Na základe volania na tieňovú linku sme v nočných hodinách vyslali na miesto dve ambulancie záchrannej zdravotnej služby. 25-ročného muža s úrazom hlavy a s polytraumou záchranári transportovali do nemocnice Bory," informovala hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR Petra Klimešová. 

25-ročného muža si po prijatí prevzal nemocniční personál a podstúpiť mal rôzne vyšetrenia. V súčasnosti čaká na CT hlavy. Nad poľským turistom boli zrejme všetci anjeli strážni. Akoby zázrakom sa totiž vážne nezranil. So svojím kamarátom cestujú po Európe a namierené mali do Českej republiky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy