Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Ako chceli zavraždiť prokurátora a aké chyby priznal Fico. Aj to v roku 2018 zistila TV JOJ
Zdielať na
Krimi

Ako chceli zavraždiť prokurátora a aké chyby priznal Fico. Aj to v roku 2018 zistila TV JOJ

Archívne video

BRATISLAVA / Slovensko je síce malá krajina, ale deje sa tu mnoho vecí. Pozrite si prehľad káuz, ktoré exkluzívne priniesli reportéri TV JOJ.

Január

- Zábery z miliónovej krádeže v klenotníctve v centre Bratislavy

Kuriózna krádež za takmer milión eur, ku ktorej došlo na začiatku roka 2018 nadránom v centre Bratislavy, zaujala verejnosť. Zlodeji vykradli luxusné klenotníctvo, priamo pod bezpečnostnými kamerami, za pomoci baranidla, ktoré mali uchytené na aute. Vyrazili ním dvere a mreže do predajne. ​Na záberoch z bezpečnostnej kamery bolo vidieť štyroch mužov, ktorí sa preplazili pod bezpečnostnú mrežu do predajne, rozbehli sa k vitrínam so šperkami a začali rabovať. Lupiči v obchode strávili 90 sekúnd. Po tom, ako naplnili svoje tašky, cez poškodenú mrežu opustili obchod. Celá akcia pritom trvala necelé štyri minúty. Z  priestorov odcudzili viacero kusov stojanov s hodinkami v celkovej hodnote cca. 888 000 eur.

Február

- Exkluzívne zo spisu ÚPN: Dôkazy o spolupráci Corbyna s ŠtB zatiaľ nenašli

Aféra okolo údajnej spolupráce významného britského politika s komunistickou tajnou službou neutícha. TV JOJ sa dostala k osobnému spisu Jána Sarkocyho. Tento muž tvrdí, že v polovici 80. rokov zverboval pre Štátnu bezpečnosť Jeremyho Corbyna, súčasného lídra Labouristickej strany. Žiadne dôkazy, ktoré by potvrdzovali pravdivosť jeho slov, však doteraz nepredložil.

​Marec

- Česká investigatívna novinárka prezradila, na čo Kuciak pred smrťou prišiel

Pavla Holcová, ktorá s Jánom Kuciakom pracovala, pre TV JOJ uviedla, že so zavraždeným novinárom komunikovala ešte v stredu dopoludnia. Teda pravdepodobne len krátko pred vraždou. Kuciak ju informoval o novom napojení kontroverzných Talianov na istého politika zo Smeru.

​-  Rozhovor s Antoninom Vadalom. Obvinenia odmieta, verí vo vyšetrenie vraždy

V poslednom článku zavraždeného Jána Kuciaka sa píše o talianskej mafii na Slovensku. Aj polícia ju od začiatku vyšetrovania považovala za najhorúcejšiu stopu dvojnásobnej vraždy. Televízii JOJ sa podarilo vyhľadať Antonina Vadalu, o ktorom Ján Kuciak menovite písal a ktorého spolu s ďalšími Talianmi naše orgány považujú za zakladateľa klanu. Ako jedinej televízii nám poskytol exkluzívny rozhovor.

​- Benátky vydali zatykač na Antonína Vadalu

Talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu zadržala polícia na základe spolupráce Generálnej prokuratúry SR a Eurojustu, ktorý intenzívne komunikoval a koordinoval spoluprácu s talianskymi orgánmi. Polícia si pre neho prišla v Michalovciach. Informáciu televízii JOJ potvrdila generálna prokuratúra.

​Apríl

- Robert Kaliňák EXKLUZÍVNE pre TV JOJ: Pellegrini je silný premiér aj minister vnútra

Kaliňák uviedol v exkluzívnom rozhovor pre televíziu JOJ, že ho mrzí, že Tomáš Drucker odišiel z postu ministra vnútra. "Rovnako tak ma mrzí aj to, že odchádza Tibor Gašpar... Bolo to po vzájomnej dohode a myslím si, že obaja ukázali svoj rozmer. Tibor Gašpar je naozaj veľký profesionál a človek, ktorý priniesol výsledky, ktoré polícia doteraz nemala," dodal Kaliňák.

- Kaliňák sa vyjadruje ku kauze únosu Vietnamca

Slovensko zahraničné médiá pretriasali v súvislosti s nepríjemnou kauzou. Spadá ešte do čias ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Ide o vietnamského komunistu, ktorý ušiel do Nemecka a neskôr ho odtiaľ uniesli naspäť do Vietnamu. Problém je v tom, že auto, ktoré si únoscovia požičali, malo podľa GPS dát parkovať pred bratislavským hotelom Bôrik práve v čase, keď tam bola oficiálna návšteva vietnamskej delegácie. Zistili to novinári z Frankfurter Allgemeine Zeitung, následne o tom informovali aktuality.sk. Pre TV JOJ sa k tomu vyjadril exminister Robert Kaliňák.

​Máj

- Tibor Gašpar reaguje na obvinenia generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára

Po vystúpení generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, sa vo štvrtok exkluzívne pre Televíziu JOJ vyjadril dosluhujúci policajný prezident Tibor Gašpar. Prehovoril o pochybeniach, na ktorých sa mohli podieľať aj policajti z východného Slovenska. Reagoval aj na obvinenia o možnom úniku informácií z interného systému Národnej kriminálnej agentúry.

​- Podnikateľa Antonina Vadalu eskortovali do Talianska

Taliansky podnikateľ Antonino Vadala odletel do Talianska. Podnikateľa strážili na palube lietadla dvaja policajti. V lietadle bol aj reportér Novín TV JOJ Samuel Migaľ.

​-  Násilný vrah je späť na Slovensku

Vraždil v Škótsku, no vo väzení bude sedieť na Slovensku. Prípad vraha z Nálepkova, ktorý TV JOJ sleduje už 10 rokov, malo zaujímavé rozuzlenie. Doživotný trest za brutálne znásilnenie a vraždu mladej podnikateľky si mal pôvodne odpykať v Škótsku.

​- Prvá obhliadka miesta vraždy Jána Kuciaka bola spackaná, tvrdí Lipšic

Rodičom zavraždeného novinára Jána Kuciaka sprístupnili časť vyšetrovacieho spisu. Pre Televíziu JOJ to potvrdil právny zástupca Kuciakovej rodiny Daniel Lipšic. Podľa neho bola prvotná obhliadka miesta činu spackaná.

​Jún

 - Robert Fico exkluzívne pre TV JOJ: Tieto chyby som urobil

Podľa Roberta Fica bude zoznam kandidátov na post prezidenta dlhý. Richard Sulík tvrdí, že s tým problém nemá, lebo vraj je to len otázka demokracie. Obaja lídri prezradili, ako plánujú postupovať pri výbere vhodných adeptov. Okrem toho obaja politici si priznali aj chyby. "Boli aj chyby, ja zasa nie som tu na to, aby som hovoril, že chyby neboli, ale kto veľa robí, tak robí aj chyby," rozpráva Fico. "Čo sa týka mojich chýb, tak tých je teda veľa, za tých 9 rokov, čo som v politike. S mojimi kolegami ich analyzujeme a snažíme sa im do budúcna vyvarovať," uvádza Sulík. 

​ - Krajniak a Hrnko si pre transportéry nevedeli prísť na meno, dnes sú z nich na pohľad najlepší kamaráti

Nevedeli si prísť na meno, dnes jednohlasne obhajovali nákup ministerstva obrany. Ide o obrnené transportéry, pri ktorých opozičný poslanec Milan Krajniak hovoril o 20 percentných províziách pre firmy blízke SNS. Bolo to ale inak.

​- Diego Roda pred súdom v Košiciach. Žalovala ho rakúska firma

Rakúska firma žalovala spoločnosť talianskeho podnikateľa Diega Rodu. Dôvodom je nezaplatená pohľadávka v hodnote 250 tisíc, ktorú im dlží za postavenie bioplynovej stanice. Roda totiž tvrdí, že stanica nemá taký výkon, ako sľubovali. 

- ​V Košiciach zadržali medzinárodne hľadaného teroristu

Podľa policajného prezídia žil v metropole východu muž s teroristickou minulosťou. Pôvodom Ukrajinec mal maďarské občianstvo a zmenené meno. Naši východní susedia po ňom pátrali pre veľmi závažné zločiny. Podľa nich mohol vo svojich aktivitách pokračovať a byť veľkou hrozbou. Napokon ho naše jednotky v utorok dolapili v tichosti.

​-  EXKLUZÍVNE VIDEO: Mariana Kočnera zadržala polícia

NAKA v stredu podľa Denníka N na základe príkazu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry zatkla Mariana Kočnera. Podnikateľ, ktorý bol roky beztrestný napriek viacerým vážnym podozreniam, je podozrivý z falšovania zmeniek voči televízii Markíza.

​Júl

- Potápač, ktorý pomáhal zachraňovať malých futbalistov, opísal záchrannú akciu

Celý svet blahoželá Thajsku a záchranárom. Všetkých 12 chlapcov a ich futbalového trénera vyslobodili z jaskyne, kde ich uväznila prívalová povodeň. Poslední štyria z nich strávili v podzemí 18 dní. Na ich vyslobodení sa podieľal aj Ivan Karadžidž, dánsky potápač žijúci v Thajsku. TV JOJ sa s ním podarilo skontaktovať. 

​- Štáb TV JOJ sa dostal na základňu Nočných vlkov na Slovensku

Niekoľko dní na Slovensku rezonovali informácie o kontroverznom ruskom motorkárskom klube Noční jazdci a ich sídle neďaleko Trnavy.
Zatiaľ čo Ministerstvo zahraničných vecí vznik tejto pobočky znepokojil, šéf slovenskej základne vlkov hovorí o obrovskom nedorozumení. Štáb televízie JOJ sa exkluzívne dostal dovnútra.

​August

 -  Talianske ministerstvo spravodlivosti prehovorilo o osude Antonina Vadalu

Po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vyplávali na povrch viaceré kauzy. Ján Kuciak tesne pred smrťou dokončoval článok o skupine talianskych podnikateľov, medzi ktorými bol aj Antonino Vadala. Polícia ho zatkla a umiestnila do väzby až po tom, čo bol na neho vydaný európsky zatykač. 

​September

- EXKLUZÍVNE FOTO: Čo si to Robert Kaliňák kreslil počas príhovoru ministerky Sakovej?

Kým ministerka vnútra Denisa Saková vysvetľovala poslancom NR SR na branno-bezpečnostnom výbore chystané zmeny v európskom vízovom systéme, jej predchodca, dnes už iba poslanec Robert Kaliňák jej nevenoval plnú pozornosť. Kreslil si na podklady rôzne čarbanice a medzi nimi aj medzinárodne zrozumiteľné grafické symboly, za ktoré by školákom hrozilo pokarhanie.

​-  Biskup suspendoval po Lajchovi aj ďalšieho kňaza pre knihu Tragédia celibátu

Kňaz banskobystrickej diecézy Michal Lajcha otvorene povedal pre TV JOJ, ako jeho a ďalšieho kňaza biskup suspendoval, pretože odmietli odvolať knihu, ktorú napísali. Tento krok ich vraj neprekvapil. Verejne totiž hlásajú myšlienku dobrovoľného celibátu.

​-  Jeden zo suspendovaných kňazov bude pokračovať vo svojom zamestnaní

Kňaz Peter Lucián Baláž, ktorý je autorom knihy Tragédia celibátu - mŕtva manželka, napriek suspendovaniu zo strany banskobystrického biskupa Chovanca, o svoju prácu nepríde.

​- Suspendovaný kňaz Lajcha prehovoril o konaní diecézy

Podľa slov už suspendovaného kňaza Michala Lajchu, dôvodom jeho suspendácie je výlučne kniha, ktorú spolu s kňazom Petrom Lucianom Balážom napísali a vydali. I keď oficiálne bolo dôvodom údajné porušenie pracovných povinností vo farnosti. Banskobystrický biskup Marián Chovanec zbavil kňažstva aj Petra Baláža, ktorý sa odmietol od knihy, kde je spoluautorom, dištancovať. Rovnako tak sa jej nezriekne ani Michal Lajcha.

​Október

- Obvineným z Kuciakovej vraždy podľa informácií TV JOJ pravdepodobne prekazili vraždu prokurátora

Policajná akcia News, ktorá prebehla v spojitosti s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice, podľa informácií TV JOJ pravdepodobne prekazila ďalšiu plánovanú vraždu prokurátora.

- EXKLUZÍVNE VIDEO: Polícia odviezla Kočnerove luxusné Bentley

Polícia robila razie v nehnuteľnostiach, ktoré patria bratislavskému podnikateľovi Marianovi Kočnerovi. Policajti o tom informovali na svojej facebookovej stranke. Prítomný je aj Kočner. Podľa informácií TV JOJ by mali počas dňa vykonať 15 až 20 domových prehliadok.

​November

- Slováci ukradli luxusné francúzske šampanské za stovky tisíc eur

Protizločinecká jednotka Národnej kriminálnej agentúry prekazila biznis podvodnej špeditérskej firme z južného Slovenska. Neďaleko hranice s Českou republikou zadržala kamión s tisíckami fliaš šampanského priamo z Francúzska. Pre TV JOJ to potvrdila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy