Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Robert Kaliňák EXKLUZÍVNE pre TV JOJ: Pellegrini je silný premiér aj minister vnútra
Zdielať na

Robert Kaliňák EXKLUZÍVNE pre TV JOJ: Pellegrini je silný premiér aj minister vnútra

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Celý deň zasadalo užšie predsedníctvo strany Smer-SD a riešilo meno nového ministra vnútra. Podvečer do budovy strany v bratislavskom Ružinove prišiel aj exminister vnútra Robert Kaliňák. Ten bol v posledných dňoch na dovolenke so svojou rodinou.

"Na každej dovolenke je dobre, keď môžete byť s rodinou a so svojimi najbližšími, keď im obrovské množstvo dlhujete a ten čas, ktorý ste s nimi netrávili," uviedol Robert Kaliňák. Svoju budúcnosť v politike nekomentoval. Na dovolenke nad tým neuvažoval. "Na dovolenke som sa predovšetkým snažil ukázať svojim synom, kto je v skutočnosti otec. Túto rolu sa teraz snažím opraviť, že existuje mama a existuje aj otec, ktorý síce doteraz doma nebol, ale teraz už bude doma častejšie," uviedol Kaliňák.

Kaliňák uviedol v exkluzívnom rozhovor pre televíziu JOJ, že ho mrzí, že Tomáš Drucker odišiel z postu ministra vnútra. "Rovnako tak ma mrzí aj to, že odchádza Tibor Gašpar... Bolo to po vzájomnej dohode a myslím si, že obaja ukázali svoj rozmer. Tibor Gašpar je naozaj veľký profesionál a človek, ktorý priniesol výsledky, ktoré polícia doteraz nemala," dodal Kaliňák.

​Exminister vnútra na otázku či je v Smere niekto, kto by mohol pôsobiť na poste ministra vnútra, vyhovovať aj verejnosti, odpovedal takto: "Predseda vlády zváži po diskusiách vo vnútri Smeru meno, ktoré bude schopné dobre fungovať na čele tohto rezortu a také meno, predpokladám, že aj navrhne." O užšom okruhu kandidátov informácie nemá. "Pokiaľ návrh pán premiér nedoručí pánovi prezidentovi, určite ich nebudeme zdieľať s médiami," dodal.

​Robert Kaliňák okomentoval aj premiérovanie a ministrovanie Petra Pellegriniho. "Je silným premiérom a v tejto chvíli aj silným ministrom vnútra," povedal Kaliňák v rozhovore pre televíziu JOJ. "Som členom Smeru, som voličom Smeru a podporujem premiéra, ktorý pochádza zo Smeru, ktorý má tejto krajine ešte čo ponúknuť," dodal Kaliňák.

Do centrály Smeru prišiel Robert Kaliňák okolo piatej hodiny podvečer. Chcel si vybaviť svoju agendu a taktiež pozdraviť expremiéra Roberta Fica. "Opýtam sa ho, ako sa má. Dlhšie som ho nevidel," uviedol.

Peter Pellegrini oznámil koniec Tibora Gašpara vo funkcii policajného prezidenta po vzájomnej dohode. Tlačovú konferenciu sme vysielali NAŽIVO:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy