Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Drucker: Nemám list ani mandát od Boha, aby som bol ministrom
Zdielať na

Drucker: Nemám list ani mandát od Boha, aby som bol ministrom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Tomáš Drucker a Peter Pellegrini prišli na stretnutie do prezidentského paláca. Tomáš Drucker odovzdal svoju demisiu do rúk prezidenta Andreja Kisku. Ten dočasným riadením rezortu poveril premiéra Petra Pellegriniho.

Po akte odovzdania demisie sa Kiska spolu s Druckerom a Pellegrinim odobrali na krátky rozhovor. "Ako predseda vlády chcem povedať, že ma veľmi mrzí, že vládu opúšťa Tomáš Drucker. Som presvedčený, že je to človek, ktorý bol schopný priniesť nov veci na ministerstvo vnútra. Som presvedčený, že ponuka, ktorú som mu dal, nebol chybný krok," uviedol Peter Pellegrini.

"Vláda stráca jedného dobrého manažéra a musím rešpektovať rozhodnutie ministra a musím adekvátne na to reagovať," povedal ďalej Pellegrini.

"Keďže viem, že situácia, ktorá dnes vládne, je náročná, rozhodol som sa, že nepoverim nijakého ministra, ale prevezmem rezort ja ako predseda vlády," dodal Pellegrini. 

Peter Pellegrini médiá poprosil, aby mu dali niekoľko hodín, aby mohol ísť pracovať ako nový minister vnútra. "Ešte dnes sa stretneme a budem vás informovať o ďalších krokoch," dodal Pellegrini. 

Tomáš Drucker sa nechcel opakovať a tak le v krátkosti poďakoval Petrovi Pellegrinimu ako aj svojim spolupracovníkom na ministerstve zdravotníctva. "Bol som šesť rokov vo verejnej funkcii, počas ktorých som za sebou zanechal pozitívne veci. Nemám list ani mandát od Boha, na to, aby som ministrom bol. Na druhej strane si myslím, že každý má nejaké rámce, a považoval som v danej chvíli, že nie som schopný doručiť to, prečo som sa stal premiérom. Poprosil som o pochopenie predsedu vlády aj predsedu strany," dodal Drucker.

Nie je to prvýkrát čo premiér prevzal funkciu povereného ministra. Stalo sa to už v roku 2011, keď po odpočúvacej afére Ľubomíra Galka dočasne prevzala ministerstvo obrany premiérka Iveta Radičová. Nie je to ani prvýkrát, čo si Pellegrini vyskúša novú funkciu. Už sme ho videli ako ministra školstva, neskôr predsedu parlamentu, následne sa stal vicepremiérom pre investície a po odchode Maďariča dočasne viedol Ministerstvo kultúry. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy