Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
EXKLUZÍVNE: Jeden zo suspendovaných kňazov bude pokračovať vo svojom zamestnaní
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Jeden zo suspendovaných kňazov bude pokračovať vo svojom zamestnaní

BRATISLAVA / Kňaz Peter Lucián Baláž, ktorý je autorom knihy Tragédia celibátu - mŕtva manželka, bude napriek suspendovaniu zo strany banskobystrického biskupa Chovanca, o svoju prácu nepríde.

Kňaz Peter Lucián Baláž zostane pracovať v Zbore väzenskej a justičnej stráže. Televízia JOJ oslovila aj samotný zbor o poskytnutie informácie, či a ako bude Baláž pôsobiť v zbore.

Podľa predstaviteľov ZVJS, väzenský kaplán naďalej zostáva zamestnancom ministerstva spravodlivosti a po dohode s nadriadenými bude zaradený v Zbore väzenskej a justičnej stráže na pozíciu, o ktorú prejaví záujem.

Baláž najpravdepodobnejšie bude pôsobiť v pozícii pedagóga. Zatiaľ nie jze jasné, či bude naďalej vykonávať svoju prácu v Ústave na výkon trestu v Želiezovciach, kde pôsobil doteraz. "Zbor väzenskej a justičnej stráže berie na vedomie rozhodnutie banskobystrického biskupa ako aj rozhodnutie ordinára ozbrojených síl a ozbrojených zborov o zákaze výkonu každého úkonu spojeného s kňazskou mocou pre väzenského kaplána služobne zaradeného v ústave Želiezovce. Napriek uvedenej skutočnosti jeho služobný pomer naďalej trvá. jeho Ďalšie pôsobenie v zbore bude závisieť od jeho záujmu a rozhodnutiu nadriadených," uviedla Katarína Nováková z Generálneho riaditeľstva ZVJS.

Televízia JOJ v stredu informovala, že kňaza Petra Luciána Baláža suspendoval banskobystrický biskup Chovanec v stredu. Baláž nepristúpil na podmienku zotrvania v kňažstve. Tou bolo popretie a zrieknutie sa vlastnej knihy "Tragédia celibátu - mŕtva manželka". Rovnako ako Baláž, suspendovaný je aj spoluautor knihy, kňaz Michal Lajcha.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy