Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otec, ktorý zabudol dieťa v aute, rozplakal celú súdnu sieň
Zdielať na

Otec, ktorý zabudol dieťa v aute, rozplakal celú súdnu sieň

NITRA / Na okresnom súde v Nitre prebehlo prvé pojednávanie s päťdesiatosemročným otcom, ktorý v aute zabudol dvojročnú dcérku. K tragédii došlo pred vyše rokom na parkovisku v Nitre. Dieťa v rozhorúčenom aute nemalo šancu prežiť.

Pred podaním obžaloby ponúkla prokuratúra podnikateľovi dohodu o vine a treste, ktorú však neuzatvoril. Na pojednávanie prišiel aj  s manželkou, matkou Kristínky. 

Po prečítaní obžaloby sudca muža vypočul. Povedal, že z morálneho hľadiska cíti veľkú zodpovednosť a cíti sa aj vinný. Čo sa ale týka nedbanlivostného konania, v tomto prípade sa cíti nevinný. 

Lipšicova obhajoba

Advokát otca Daniel Lipšic poukazoval na to, že vždy bol a je príkladným otcom. Hovoril tiež o syndróme zabudnutého dieťaťa a opieral sa o prípady zo zahraničia.

So slzami v očiach otec hovoril o tom, ako Kristínka sedela minulý rok v júli pokojne v aute. Zazvonil mu mobil, riešil prácu a zabudol odbočiť do jaslí. Mal ťažké pracovné obdobie. Auto zaparkoval pred firmou a odišiel. Viackrát zopakoval, že si po celý čas myslel, že dcérka je v jasliach. 

"Obžalovanému za prečin usmrtenia v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody v trvaní dvoch až piatich rokov," povedal hovorca súdu v Nitre JUDr. Mário Pivarči.

Mal rád rutinnu

Popoludní na súde vypovedali znalci. Jeden zo znalcov pripustil, že otec má sklon k rutine a kedže dcérku pravidelne do jaslí nevozieval, mohol na ňu zabudnúť. Ďalšie pojednávanie bolo odročené na november. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy