Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalšie zabudnuté dieťa v aute. O život išlo štvorročnému dievčatku
Zdielať na

Ďalšie zabudnuté dieťa v aute. O život išlo štvorročnému dievčatku

SANOKA / Objavil sa ďalší prípad nepochopiteľnej rodičovskej nezodpovednosti. Matka nechala svoju dcéru v aute a odskočila si na nákup. Zdržala sa viac ako hodinu, pričom jej štvorročné dieťa sedelo v rozpálenom aute.

V poľskom meste Sanoka na Podkarpatí nechala matka svoje dieťa viac ako hodinu vo svojom aute, zatiaľ čo ona nakupovala v supermarkete.

To, že niečo nie je v poriadku, si všimol strážnik parkoviska. V aute sedelo malé dievčatko a nehýbalo sa, preto okamžite zalarmoval políciu.

"Aby sa policajti dostali k dieťaťu, museli rozbiť na aute okno. Dievčatko už bolo prehriate, tak sme museli zavolať záchranárov," uviedol hovorca Roman Wieczorek.

Zdravotníci poskytli dievčatku prvú pomoc. Zachránili mu život. Nezodpovedná matka je už v rukách polície. Pravdepodobne ju v najbližších dňoch obviní.

Prípad Olívie

Len nedávno sa stal podobný prípad v poľskom meste Rybník. Otec zabudol svoju tiež štvorročnú Olíviu na sedadle auta. Prípadom sa zaoberá prokuratúra.

"Otca sme obvinili z trestného činu neúmyselného zabitia. Vzhľadom na povahu a okolnosti celého prípadu prokurátor netrvá na výkone trestu odňatia slobody a súhlasí s ochranným liečením otca," stojí v stanovisku okresnej prokuratúry.

Ide o život

Zabudnutých detí v aute neustále pribúda. Stačí len pár minút a dieťaťu už ide o život. Teplota v prehriatom aute dosahuje až sedemdesiat stupňov Celzia.

"Ak sa stane, že zostane dieťa v aute, bleskovo musíme zavolať záchranárov a premiestniť dieťa do tieňa. Snažíme sa ho schladiť a dostať doň čo najviac tekutín," ozrejmuje postup prvej pomoci riaditeľ nemocnice v Rybníku Jozef Wisniewski.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy