Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
EXKLUZÍVNE: Zábery z miliónovej krádeže v klenotníctve v centre Bratislavy
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Zábery z miliónovej krádeže v klenotníctve v centre Bratislavy

BRATISLAVA / Kuriózna krádež za takmer milión eur, ku ktorej došlo v pondelok nadránom v centre Bratislavy, zaujala verejnosť. Polícia pracuje s verziou, že lupiči boli cudzinci.

Zlodeji vykradli luxusné klenotníctvo, priamo pod bezpečnostnými kamerami, za pomoci baranidla, ktoré mali uchytené na aute. Vyrazili ním dvere a mreže do predajne. ​Na záberoch z bezpečnostnej kamery je vidieť štyroch mužov, ktorí sa preplazia pod bezpečnostnú mrežu do predajne, rozbehnú sa k vitrínam so šperkami a začnú rabovať.

Pozrite si záznam z bezpečnostnej kamery, ktorá krádež nasnímala:

Lupiči v obchode strávili 90 sekúnd. Po tom, ako naplnili svoje tašky, cez poškodenú mrežu opustili obchod. Celá akcia pritom trvala necelé štyri minúty. "Z jeho vnútorných priestorov odcudzili viacero kusov stojanov s hodinkami v celkovej hodnote cca. 888.000 eur € a následne odišli na motorovom vozidle na neznáme miesto," potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Szeiff. 

Súkromná bezpečnostná služba dorazila na miesto desať minút po spustení alarmu. Zlodeji odišli na ukradnutom BMW 530 tmavosivej farby s bratislavským evidenčným číslo BL107LN, ktoré bolo deň predtým ukradnuté z autobazáru v treťom Bratislavskom okrese.

Polícia žiada o pomoc aj verejnosť

Krádež hodiniek majú na svedomí štyria muži. Prvý páchateľ bol strednej postavy, na sebe mal modré rifle, modrú bundu, z ktorej trčal pásikavý spodok svetra. Obuté mal tmavomodré tenisky s bielymi pásmi, na hlave modrú kuklu s výrezmi na oči, niesol modro-bielu prúžkovanú tašku a mal žlté pracovné rukavice.

Druhý páchateľ bol strednej postavy, na sebe mal modré rifle, modrú páperovú bundu s kapucňou, bledomodré tenisky, kuklu s výrezom na oči a ústa, tašku s nápisom Floraself a žlté pracovné rukavice.

Tretí páchateľ bol taktiež strednej postavy, na sebe mal modré rifle s čiernym opaskom, čiernu kosoštvorcovú páperovú bundu s kapucňou, oranžové tričko, tmavomodré tenisky s bielou podrážkou, kuklu s výrezom na oči. Niesol modro-bielo prúžkovanú tašku a mal žlté pracovné rukavice.

Štvrtý páchateľ bol zavalitejšej postavy, oblečenú mal modrú teplákovú súpravu s kapucňou, čierne tenisky s bielym pásom vzadu, na hlave mal čiernu kuklu s veľkým otvorom, pri pohybe mu bolo vidieť do tváre. Aj on niesol modro-bielo prúžkovanú tašku a mal žlté pracovné rukavice.

Podľa polície medzi páchateľmi môžu byť aj cudzinci pochádzajúci pravdepodobne z Balkánu alebo rusky hovoriacich krajín. Polícia sa obracia na verejnosť o poskytnutie akýchkoľvek informácií o páchateľoch, ktoré by mohli pomôcť k ich identifikácii. Občania môžu akékoľvek informácie oznámiť na bezplatnom čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení. V prípade, že sa polícii podarí zlodejov zadržať, hrozí im väzenie na 10 až 15 rokov.

Verejnosť tiež zaujíma, ako sa lupiči dostali do centra mesta, ktoré má byť pre zvýšenú hrozbu teroristický útokov vozidlám neprístupné. "Páchatelia si okolo štvrtej hodiny ráno odpílili karbobrúskou jedno zabezpečovacie zariadenie, ktoré im umožnilo vstup do tejto časti mesta od Rybného námesitia, čo by za bežných okolností počas dňa nebolo možné," skonštatoval policajný prezident Tibor Gašpar.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy