Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Telá matky a syna našli bez známok života. V byte mohli ležať niekoľko dní
Zdielať na

Telá matky a syna našli bez známok života. V byte mohli ležať niekoľko dní

ZVOLEN / V malej garzónke na sídlisku Sekier našli v utorok vo večerných hodinách dve nehybné telá 64-ročnej ženy a jej 40-ročného syna. Pomôcť im už nedokázali. Všetko nasvedčuje tomu, že bez známok života ležali v byte niekoľko dní.

Podľa informácií TV JOJ videli mamu so synom naposledy 17. decembra. Keďže vianočné sviatky zvykli tráviť u blízkej rodiny, nikomu nebolo podozrivé, že ich nie je vidieť. Ich neprítomnosť ale po čase upútala správcu bytovky, ku ktorému si mali prísť pre nájomnú zmluvu. Keď ich hľadal v byte, zasvietil baterkou do okna a na posteli zbadal nehybné telo. Okamžite preto zalarmoval políciu. Podľa správcu si obidvaja občas vypili, no za byt platili pravidelne. 

V byte našli malú turistickú plynovú bombu, ktorou si zrejme prikurovali. Príčina ich smrti je podľa obhliadajúceho lekára, ktorý bol privolaný na miesto nejasná a bola nariadená súdna pitva.

Zavinenie smrti inou osobou vylúčili.  Na základe doposiaľ zistených skutočností, polícia pracuje s verziou, že muž sa otrávil oxidom uhoľnatým a jeho mame zlyhalo srdce po otrave rovnakou látkou.  "V súvislosti s týmto prípadom sme začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy