Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
EXKLUZÍVNE FOTO: Čo si to Robert Kaliňák kreslil počas príhovoru ministerky Sakovej?
Zdielať na

EXKLUZÍVNE FOTO: Čo si to Robert Kaliňák kreslil počas príhovoru ministerky Sakovej?

BRATISLAVA / Kým ministerka vnútra Denisa Saková vysvetľovala poslancom NR SR na branno-bezpečnostnom výbore chystané zmeny v európskom vízovom systéme, jej predchodca, dnes už iba poslanec Robert Kaliňák jej nevenoval plnú pozornosť. Kreslil si na podklady rôzne čarbanice a medzi nimi aj medzinárodne zrozumiteľné grafické symboly, za ktoré by školákom hrozilo pokarhanie.

Exminister vnútra sa na výbore zastal aj poslanca Mariána Kotlebu, ktorého bránil pred kritikou Ľubomíra Galka z opozičnej SaS. Po skončení výboru sa Kaliňák ponáhľal preč a TV JOJ na otázky neodpovedal.

Urobil tak až na tlačovej konferencii strany Smer- SD, ktorá sa týkala obedov pre deti zadarmo. Tam na otázky v prípade uneseného Vietnamca a slovenskej žiadosti o prelet nad Poľskom vyhlásil, že podobných žiadostí oznámených na poslednú chvíľu bolo viac aj vlani v lete. 

Téma preletu slovenského vládneho špeciálu sa mala riešiť aj na zahranično-politickom výbore, ten ale nebol uznášaniaschopný, pretože poslanci za vládne strany sa na výbor nedostavili. Odpovede na otázky o žiadosti, v ktorej bol na poslednú chvíľu uvedený vtedajší minister vnútra Slovenska tak možno zaznejú až na ďalšom plánovanom zasadnutí výboru, ktorý sa koná o týždeň.

Jeden z poslancov sa vyjadril, že sa slučka zaťahuje a Robert Kaliňák podľa neho môže skončiť aj vo väzení. Kto to bol sa dozviete v reportáži Daniela Levického Archleba. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy