Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
EXKLUZÍVNE: Slováci ukradli luxusné francúzske šampanské za stovky tisíc eur
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Slováci ukradli luxusné francúzske šampanské za stovky tisíc eur

KÚTY / Protizločinecká jednotka Národnej kriminálnej agentúry prekazila biznis podvodnej špeditérskej firme z južného Slovenska. Neďaleko hranice s Českou republikou zadržala kamión s tisíckami fliaš šampanského priamo z Francúzska. Pre TV JOJ to potvrdila hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Celková hodnota zásielky sa odhaduje na stovky tisíc eur. Vodiča kamiónu okamžite po zastavení mimo diaľnice D2 zadržali a zatkli. Akcia prebiehala niekoľko hodín, keďže zadržali aj ďalších členov organizovanej skupiny z južného Slovenska.

Podľa zdroja Televízie JOJ tento prípad vykazuje známky jednej z foriem takzvanej fantómovej prepravy. V tomto prípade sa slovenská špedičná firma dostala k francúzskej zákazke, ktorú však na miesto určenia nedoručila a nasmerovala ju na Slovensko. Policajti spolu s príslušníkmi bratislavskej pobočky INTERPOLu však kamión sledovali a po prekročení našich hraníc zadržali.

Spravodajský štáb televízie JOJ nakrútil aj zadržanie jedného zo spoluorganizátorov pri motoreste neďaleko Kútov. Zadržanie a viacerých osôb v sobotu potvrdila aj hovorkyňa policajného prezídia. "Policajti Národnej protizločineckej jednotky vykonali v priebehu piatkového dňa akciu v Kútoch. Policajti zadržali tri podozrivé osoby z ekonomickej trestnej činnosti. V tejto chvíli prebiehajú procesné úkony, preto nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," informuje Baloghová. 

Podľa nemenovaného zdroja sa policajtom podarilo rozložiť jednu z viacerých zločineckých skupín zo Slovenska, ktoré sa živia práve falošnou prepravou prevažne luxusného tovaru po celej Európe. Najčastejšie sú to farebné kovy, či elektronika. Tovar sa však vždy po ceste stratí a skončí na čiernom trhu. Rovnako ako zásielka luxusných francúzskych vín. Tentoraz však tovar poputuje späť k pôvodným majiteľom.

Azda najhoršie v tomto prípade pravdepodobne obstojí práve vodič zadržaného kamiónu. Za prepravu mal obdržať iba pár Stovák eur, no keď mu preukážu vinu, môže si vo väzení posedieť 10 až 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy