Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia vykonala raziu u dílera. Drogy mu strážil jedovatý pavúk
Zdielať na

Polícia vykonala raziu u dílera. Drogy mu strážil jedovatý pavúk

OLOMOUC / Kriminalisti prichytili drogového dílera, ktorý mal doma poschovávaný pervitín na naozaj nezvyčajných miestach. Okrem iného drogy ukrýval v teráriu s jedovatým pavúkom. Policajti u muža odhalili aj niekoľko nelegálne držaných zbraní.

Na prípade pracovali policajti zo špeciálneho protidrogového tímu rok a muža nakoniec zadržali v noci z nedele na pondelok. "Pri zatýkaní nekládol odpor," uviedol šéf olomouckej polície Jiří Musil s tým, že u muža potom policajti našli pištoľ, niekoľko drog a bankovky na rozmenenie. 

"Muž išiel práve za jednou klientkou," povedal Musil. Policajti u neho následne vykonali domovú prehliadku. Muž najprv neodporoval, avšak, keď sa dozvedel, aký trest mu hrozí, jeho ochota poľavila. Kriminalisti použili pri prehliadke aj služobného psa a v byte objavili viacero skrýš, v ktorých bol ukrytý pervitín. Okrem niekoľkých desiatok gramov pervitínu ukrytých vo dverách trezoru, našli policajti drogy aj v teráriu a v krmive pre rybičky. 

Podľa kriminalistov išlo celkovo o dva a pol tisíc dávok, ktorých hodnota na čiernom trhu by predstavovala 800-tisíc až milión korún. V byte policajti našli aj niekoľko strelných zbraní, ktorých pôvod a funkčnosť preverí až analýza. Podľa kriminalistu bol muž, ktorému hrozí až 10-ročné väzenie, na olomoucké pomery veľkým dílerom. "Vybudoval si okolo seba širokú škálu odoberateľov, do ktorej ale nepustil každého. Bol to výkonný díler. Sám bol od 16 užívateľom drog a už predtým bol vyšetrovaný v súvislosti so šoférovaním pod vplyvom omamných látok," povedal kriminalista Hrubý. 

Policajti ale informovali o tom, že muž drogy nevyrábal, len ich distribuoval. "Dokázal na dávke urobiť zisk až 150 percent," dodal pre idnes.cz kriminalista. 

Pozrite si reportáž o tom, ako dvojica ponúkala drogy tínedžerom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy