Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Úspešná drogová razia. Policajti odhalili skoro 600 dávok ilegálnych látok
Zdielať na

Úspešná drogová razia. Policajti odhalili skoro 600 dávok ilegálnych látok

DOLNÝ KUBÍN / Počas akcie zameranej na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti, vyšetrovateľ obvinil 31-ročného Ondreja z výroby, držania a obchodovania s nelegálnymi látkami.

V uplynulých dňoch vykonali policajti z pohotovostného policajného útvaru a pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v spolupráci s kriminalistami z Dolného Kubína úspešnú akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti.

​Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinil 31 ročného Ondreja z Dolného Kubína z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Počas akcie policajti vykonali v okrese Dolný Kubín viaceré prehliadky a pri ich výkone zaistili rastlinný materiál aj kryštalické látky.

Predbežným skúmaním časti zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o marihuanu a pervitín v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 578 bežným jednotlivým dávkam drogy.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 rokov až 15 rokov. Na obvineného muža vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy