Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Razia v spievajúcom dome. Aparatúra, ktorá terorizovala 16 rokov obyvateľov, skončila v rukách polície
Zdielať na

Razia v spievajúcom dome. Aparatúra, ktorá terorizovala 16 rokov obyvateľov, skončila v rukách polície

ŠTÚROVO / Kauza spievajúci dom pokračuje. Polícia v piatok ráno začala s domovou prehliadkou na základe povolenia súdu. Prítomná bola aj majiteľka domu Eva N. , ktorú obvinili z nebezpečného prenasledovania. Svojim susedom znepríjemňovala život 16 rokov, a to púšťaním Verdiho árie. Po razii skončila aparatúra v rukách policajtov.

Policajný zásah na Kossuthovej ulici v Štúrove, v takzvanom Spievajúcom dome, skončil v obedňajších hodinách.  Vykonávali tam na základe povolenia, domovú prehliadku. Prítomná bola aj majiteľka domu Eva N. Tá je obvinená z nebezpečného prenasledovania. Na prehliadku dorazila v sprievode policajnej eskorty.  Ženu ale polícia ponechala vo svojom vozidle a na mieste ju strážila. Podľa informácii TV JOJ z nej majú susedia strach. Vykrikuje na nich opĺzle vety, frázy, vyhráža sa im. Takmer po mesiaci, tak susedia momentálne opäť zažívajú slovný teror od obvinenej Evy. N. 

Po razii polícia z domu odniesla aparatúru, pomocou ktorej žena 16 rokov terorizovala svojich susedov.  Podľa získaných informácii TV JOJ z prostredia zásahu, museli obvinenej privolať aj sanitku. Po vykrikovaní na susedov jej údajne vystúpil krvný tlak. 

Pred niekoľkými týždňami bola vzatá do väzby, odsúdená ešte nie je. "Bola vzatá uznesením okresného súdu Nové Zámky do preventívnej väzby. Proti tomuto uzneseniu podala sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Nitre," oznámila hovorkyňa súdov Nitrianskeho kraja, Lenka Kiradžiev.  

Pár hodín predtým, ako ju vzali do väzby, okomentovala jej vtedy možnú väzbu nasledovne: "Tak budem žalovať Slovenskú republiku, druhýkrát." 

Príbeh spievajúceho domu

Majiteľka domu č. 25 roky púšťala 4 minútový úryvok árie nepretržite 16 hodín denne vraj kvôli štekaniu susedovho psa. Ten už zrejme ani nie je medzi živými. Odnáša si to ale celá ulica. Hluk je jedným z najvýznamnejších stresových faktorov. Doma sa už ani nechcú susedia zdržovať. "Orgány verejného zdravotníctva nemajú kompetenciu zasahovať a regulovať hluk u fyzických osôb," vraví hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva, Zuzana Drobová. 

Majiteľka podala aj inzerát. Domáca pani ešte v deň, kedy TV JOJ bola s nespokojnými susedmi zverejnila na svojom blogu pracovnú ponuku. Hľadá k sebe nočného strážnika, musí rád počúvať hudbu vo dne v noci, najlepšie hlasný heavy metal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy