Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zásah NAKA: Na inšpektoráte práce sa zatýkalo
Zdielať na

Zásah NAKA: Na inšpektoráte práce sa zatýkalo

Zdroj: ISIFA/ilustračné

KOŠICE / NAKA zasahovala pre korucpiu aj na inšpektoráte práce na východe Slovenska. Zadržali jednu z pracovníčok, ktorá mala prijať úplatok od majiteľa reštaurácie v Michalovciach.

Národná protikorupčná jednotka NAKA zasahovala v stredu na pracovisku inšpektorátu práce. Zadržali pracovníčku Veroniku C., ktorá mala prijať úplatok. Počas kontroly v jednej z michalovských reštaurácii si ho vyžiadala od majiteľa. "Obvinená vykonávala inšpekciu práce v jednej z michalovských reštaurácií. V júli tohto roku reštauráciu navštívila a stretla sa s vedúcim prevádzky. Na stretnutí od neho žiadala úplatok za to, že kontrola dopadne v jeho prospech. Najskôr 4 000 eur, neskôr zľavila na 3 200 eur," povedal hovorca polície Michal Slivka. 

Obvinená podľa polície nechala na seba telefónne číslo, aby jej zavolal, keď zoženie peniaze. "Mal na to dva týždne. Keď peniaze zohnal, stretli sa na parkovisku v blízkosti budovy košického inšpektorátu práce. Tu opäť požiadala spomínaný úplatok, ktorý aj prijala," pokračoval hovorca.

Policajti podľa Slivku obvinenú zadržali na mieste a zaistili aj úplatok. Obvinená žena sa momentálne nachádza vo väzbe a v prípade dokázania viny jej hrozí trest až na 12 rokov väzenia.

NAKA zasahovala pred pár týždňami aj na Okresnom úrade v Bratislave, kde zadržali šéfku jedného z rezortov. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy