Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Vyšetrovateľ prepustil majiteľa fenky, ktorú našli zviazanú pod mostom
Zdielať na

Vyšetrovateľ prepustil majiteľa fenky, ktorú našli zviazanú pod mostom

KOŠICE / Pred niekoľkými dňami našli pod mostom pohodenú fenu Nemeckého ovčiaka. Laby mala zviazané drôtom a papuľu lankom. Na základe svedectva ženy a jej ďalších svedkov, polícia začala v stredu v osade Sokoľany operatívnu akciu. Našli tam majiteľa týraného psa. Po vypočutí ho ale vo štvrtok vyšetrovateľ prepustil domov. Muž je pritom podozrivý z páchania trestného činu.

Celý prípad prebral ešte v stredu, po nájdení podozrivých v osade Sokoľany, vyšetrovateľ. Na policajnú stanicu si predviedol aj majiteľa fenky Nemeckého ovčiaka. Tú našli ešte v pondelok pohodenú pod mostom a zviazanú drôtom. Po vypočutí ho ale vyšetrovateľ vo štvrtok prepustil domov. Mladíkovi nebolo udelené ani väzobné stíhanie. 

Po tom, čo z osady odviedla polícia podozrivých aj majiteľa psa, vypočúvali aj pani Júliu - oznamovateľku. Spolu s ňou vypovedali podľa informácii TV JOJ najmenej ďalší dvaja svedkovia. Aj napriek výpovedi svedkov, muža , zatiaľ, nečaká žiaden trest.   Podľa zákona je pritom podozrivý z trestného činu týrania zvierat a zanedbania starostlivosti o zvieratá.  Páchateľovi takéhoto činu hrozí väzenie na 2- 5 rokov. "Polícia udalosť zadokumentovala, na prípade aktívne pracuje, zistila majiteľa psa a k veci vypočula, v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony a zhromažďuje dôkazy," uviedla polícia v  správe. 

Smutný príbeh fenky

"Mala ich zviazané dokopy, vlastne tie kĺby. Fenka nemala žiadnu šancu sa postaviť," opísala stav fenky po prinesení na kliniku ošetrujúca lekárka. Veterinári dostali fenku do rúk v poslednej chvíli a dokážu ju liečiť. Vďaka nim sa opäť o pár dní postaví na nohy. 

"Ak nebudeme konať, zajtra to môže byť žena alebo dieťa," povedala Júlia, oznamovateľka podozrivých. Žena obvolala v osade ľudí, aby zistila, kto to urobil. "Vedia, kto to urobil, prizerali sa. Majú viac informácii, "pokračovala. 

"Ja som to neurobil," zneli slová muža. Na otázku - kto to bol, odpovedal takto: "Ja neviem. Bol to môj pes a mal aj šteňatá. Ja som to neurobil ale."  

Pozrite si prvotnú reportáž o tomto neľudskom prípade: 


 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy