Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Neďaleko Paríža dobodal útočník dve ženy, dvaja sú zranení
Zdielať na

Neďaleko Paríža dobodal útočník dve ženy, dvaja sú zranení

Zdroj: Twitter/Altaveu Andorra ‏

TRAPPES / Po útoku nožom pri Paríži zahynuli dve ženy. Útočník zabil svoju matku a sestru, uviedla agentúra Reuters odvolaním sa na zdroj z francúzskeho ministerstva vnútra.

Podľa denníka Le Parisien sa potom útočník vyhrážal policajtom a kričal Alláhu akbar (arabsky Boh je veľký). Polícia oznámila, že muža zneškodnila; podľa médií policajti muža zastrelili. 

Teroristická sieť Islamský štát oznámila, že útok nožom vykonal jeden z jej bojovníkov. Pre svoje tvrdenie neposkytla žiadny dôkaz.

Podľa televízie BFM-TV sa útočník narodil v roku 1982 a pred niekoľkými rokmi bol odsúdený za verejné oslavovanie teroristického činu. Motív jeho akcie však zatiaľ nie je jasný. BFM-TV uviedla, že najpravdepodobnejšia sa zdá byť možnosť, že za krviprelievaním boli rodinné rozpory. Informáciu, že obeťami sú matka a sestra útočníka, poskytol agentúre Reuters nemenovaný zdroj z francúzskeho ministerstva vnútra.

"Alláhu akbar (arabsky Boh je veľký), či vstúpite, všetky vás zabijem," kričal podľa Le Parisien muž ozbrojený niekoľkými nožmi potom, čo sa zabarikádoval v jednom z domov. Keď nakoniec sám vyšiel a pokračoval vo vyhrážkach, polícia začala paľbu.

Podľa denníka Le Parisien zabíjal 35-ročný Kamel S. Jeden z obyvateľov Trappes povedal, že sa dotyčný nejaký čas zdržiaval v psychiatrickom zariadení. Dodal však, že išlo o milého muža. "Do mešity veľmi nechodil, mal prácu, poznal som ho od detstva," uviedol. 

Potom, čo incident v Trappes skončil, požiadala polícia obyvateľov mestečka, aby sa miestu vyhýbali a uľahčili tak vyšetrovanie. Podľa Reuters je Trappes s asi 30 000 obyvateľmi chudobnejšou lokalitou vo všeobecne bohatšom regióne západne od Paríža. Desiatky radikalizovaných mladých ľudí odtiaľto údajne odišli bojovať do Sýrie.

https://twitter.com/AltaveuAndorra/status/1032557511256301569

Paríž je jedno z miest, kde teroristi útočia veľmi často. Vo videu si pozrite útok muža v Louvri:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy