Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dnes sa spúšťa registrácia záujemcov o kreatívne vouchere na služby architektov
Zdielať na

Dnes sa spúšťa registrácia záujemcov o kreatívne vouchere na služby architektov

BRATISLAVA / Od dnes sa môžu záujemcovia o vouchere na služby architektov zaregistrovať prostredníctvom elektronického formulára na stránke www.vytvor.me. Vouchere, ktoré im pokryjú 50 % nákladov na služby, je možné využiť najneskôr do 31. januára 2018.

Na prvú výzvu v odvetví architektúra je vyčlenených 1 000 000 €. Minimálna hodnota vouchera je 1 000 €, maximálna 10 000 €. Podnikatelia, ktorí získajú voucher, zaplatia celú zákazku a po predložení kompletnej dokumentácie im SIEA voucher spätne preplatí. Pri registrácii si podnikateľ vyberá, či podá žiadosť do prvého kola hodnotenia s termínom ukončenia realizácie svojho projektu do 31. októbra 2018 alebo do druhého kola s termínom ukončenia do 31. januára 2019.

Registrovať sa možno počas pracovných dní v čase od 12. h do 20. h. Pri elektronickej registrácii vyplní podnikateľ formulár, do ktorého uvedie aj názov víťazného dodávateľa, ktorý predložil najnižšiu cenovú ponuku. Od momentu zaregistrovania sú pre podnikateľa v systéme rezervované prostriedky na jeho voucher.

Dodávatelia služieb, ktoré sú predmetom kreatívnych voucherov, musia podnikať v príslušnom odvetví minimálne rok. Ak sa chcú do projektu zapojiť, môžu požiadať o zápis do zoznamu oprávnených realizátorov. Po podpise zmluvy o spolupráci so SIEA bude ich profil zverejnený v Galérii realizátorov na stránke projektu. Ak dodávateľ s najnižšou cenovou ponukou nie je v zozname, o zápis musí požiadať najneskôr do piatich dní odvtedy, čo podnikateľ predloží žiadosť o kreatívny voucher. Aktuálne je v galérii zverejnených približne 50 profilov realizátorov, viac ako sto ďalších už požiadalo o registráciu.

Zverejnené sú už aj podmienky poskytovania voucherov na služby dizajnérov, registrácia voucherov v tomto odvetví bude spustená 30. augusta 2018. Na jeseň plánuje SIEA vyhlásiť aj výzvy na vouchere v odvetviach programovanie a tiež reklama a marketing. Rovnako ako pri dizajne aj v týchto odvetviach bude maximálna hodnota vouchera 5 000 €.

Kreatívne vouchere sú určené pre mikro, malé a stredné podniky, ktoré majú záujem inovovať a využiť pritom služby z vybraných oblastí kreatívneho priemyslu. Nová forma európskej pomoci je súčasťou národného projektu Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry „Podpora rozvoja kreatívneho priemyslu na Slovensku". V rámci projektu, ktorý je financovaný z Operačného programu Výskum a inovácie, budú v nasledujúcich rokoch vydané vouchere v hodnote 7,5 milióna € pre minimálne 1 500 podnikov.

Najčítanejšie správy