Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri úprave pozemku našiel unikátny nález z obdobia 2. svetovej vojny
Zdielať na

Pri úprave pozemku našiel unikátny nález z obdobia 2. svetovej vojny

Zdroj: noviny.sk

TRENČÍN / Dvadsaťpäťročný Michal sa rozhodol upraviť svoj pozemok. Netušil ale, čo tam na neho čaká. Na záhrade našiel výbuchuschopný ručný granát z obdobia 2. svetovej vojny. Svoj nález okamžite ohlásil na polícii.

Na svojom pozemku našiel 25- ročný Michal výbuchuschopný granát z obdobia 2. svetovej vojny. Unikátny nález objavil pri úpravách parcely na ulici Pod Brezinou v Trenčíne. Na miesto okamžite privolal políciu, s ktorou dorazil aj pyrotechnik. Pyrotechnik po príchode na pozemok muníciu okamžite zaistil a bezpečne ju uložil do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom. 

Pyrotechnik po príchode na pozemok muníciu okamžite zaistil a bezpečne ju uložil do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom. Podľa zistení šlo o útočný ručný granát vz. 34, výroba ČSR z obdobia II. svetovej vojny. Granát bol čiastočne skorodovaný s dopravnou a vrhovou poistkou. Pozemok následne dôkladne prezreli detektorom kovov, avšak ďalšiu muníciu nenašli. 

"Z muničného trezoru z Dubnice nad Váhom bude premiestnený k pyrotechnickému zničeniu výbuchom," uviedla v správe policajná hovorkyňa Elena Antalová.  Polícia zároveň upozorňuje, aby každý, kto nájde muníciu zavolal na linku 158. Je dôležité s ňou nemanipulovať, pretože nie je isté, či nedôjde k výbuchu. 

Pred pár mesiacmi polícia musela evakuovať pre muníciu dedinu na východe Slovenska. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy