Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Brutálny útok na vlastnú matku. Žena skončila s nožom v hlave
Zdielať na

Brutálny útok na vlastnú matku. Žena skončila s nožom v hlave

MICHALOVCE / V jednom z Michalovských panelákov došlo vo štvrtok predpoludním takmer k rodinnej tragédii. Asi 30-ročný Lukáš mal vytiahnuť nôž na svoju vlastnú matku a bodnúť ju ním do hlavy. Brutálny útok policajti vyšetrujú ako pokus o vraždu. Päťdesiatsedemročná Katarína po ňom skončila s vážnymi zraneniami v Košickej nemocnici.

Krvavý incident sa mal podľa susedov odohrať v byte na piatom poschodí. Syn tam mal nožom zaútočiť na svoju mamu. Podľa obyvateľov paneláku žena po útoku vybehla z bytu na chodbu. S nožom, ktorý mala mať zapichnutý v zadnej časti hlavy kričala o pomoc. "Som počul krik, rev, búchanie. Nemám ani šancu čo sa mohlo stať medzi nimi," vyjadril sa obyvateľ paneláku.

Susedia privolali na pomoc záchranné zložky, ktoré boli na mieste v priebehu niekoľkých minút. Syna bodnutej ženy policajti spacifikovali a z paneláku ho vyviedli s putami na rukách. "Osoba podozrivá zo spáchania skutku bola na mieste zadržaná a po vykonaní potrebných úkonov bude umiestnená do cely policajného zaistenia," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Päťdesiatsedemročnú Katarínu si vzali do opatery záchranári, ktorí ju na mieste ošetrili. Na pomoc jej však musel priletieť aj záchranársky vrtuľník. "Leteckí záchranári si na heliporte v Michalovciach prevzali od pozemných záchranárov 57-ročnú pacientku s bodným poranením v oblasti hlavy. V stabilizovanom stave a pri vedomí bola záchranárskym vrtuľníkom prevezená na centrálny príjem univerzitnej nemocnice v Košiciach," vyjadrila sa hovorkyňa leteckých záchranárov  Zuzana Hopjaková.  

Zadržaný muž podľa susedov dlhodobo trpel psychickými problémami. Medzi ním a jeho mamou malo vraj často dochádzať k hádkam. Čo však predchádzalo krvavému útoku už vyšetrujú policajti. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin vraždy v štádiu pokusu," dodala Ivanová. "Je to smutné, vyštudovaný chlapec a takto vystrája. Človek si nevšíma susedov v bytovke ako kto žije, ale nepil, ani nefajčil, takže neviem aký mohol byť," poznamenal k veci jeden zo susedov. 

Pozrite si reportáž o brutálnom napadnutí žien. Páchateľ ich napadol mačetou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy