Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
EXKLUZÍVNE: V Košiciach zadržali medzinárodne hľadaného teroristu
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: V Košiciach zadržali medzinárodne hľadaného teroristu

KOŠICE / Podľa policajného prezídia žil v metropole východu muž s teroristickou minulosťou. Pôvodom Ukrajinec mal maďarské občianstvo a zmenené meno. Naši východní susedia po ňom pátrali pre veľmi závažné zločiny. Podľa nich mohol vo svojich aktivitách pokračovať a byť veľkou hrozbou. Napokon ho naše jednotky v utorok dolapili v tichosti.

Na vypátraní ukrajinského teroristu pracovala polícia na viacerých oddeleniach týždne. "Policajti Národnej protizločineckej jednotky a Národnej protiteroristickej jednotky, Národnej kriminálnej agentúry v súčinnosti s policajtmi Národnej ústredne Interpol," informoval hovorca policajného prezídia, Martin Wäldl. 

Pod lampou najväčšia tma

Bývanie si Ukrajinec vyhliadol len niekoľko metrov od policajnej stanice. "Menovaný bol zadržaný na základe žiadosti Interoplu Kyjev," uviedol hovorca krajskej prokuratúry, Milan Filičko. Tento nebezpečný muž sa zdržiaval v Košiciach až dva roky. Vystupoval pod falošnými dokladmi a zmenenou identitou ako Vladimír G. 

​Nebezpečný zločinec

Do rúk polície sa dostala aj jeho fotografia z minulosti, kde je aj s ďalšími mužmi ozbrojený ťažkou muníciou. Slovenská polícia exkluzívne pre TV JOJ potvrdila, že ide o mimoriadne nebezpečného zločinca. V minulosti mal dokonca zaútočiť na policajtov a policajné autá granátmi a samopalom. A to zďaleka nie je všetko.

"Osoba je hľadaná pre podozrenie zo spáchanie trestných činov úmyselného ublíženia na zdraví, hrozby zabitia, ilegálneho držania rukojemníka, ďalej gangsterstvo, terorizmus, útok na verejných činiteľov a ďalšie trestné činy," vymenoval zoznam Filičko. 

Zásobovanie

Podľa informácii TV JOJ mal teroristické skupiny zásobovať zbraňami. Polícia preto použila pri jeho zatýkaní mimoriadne opatrenia. Košický krajský súd má 48 hodín na to, aby rozhodol či nebezpečného muža a teroristu vydá úradom späť domov na Ukrajinu. "Osoba sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až 15 rokov," informoval Wäldl.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy