Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na internátnej škole v Trenčíne vyskočila z okna 16-ročná študentka. Bojuje o život
Zdielať na

Na internátnej škole v Trenčíne vyskočila z okna 16-ročná študentka. Bojuje o život

TRENČÍN / Nešťastie na študentskom internáte v Trenčíne. Na život si chcelo siahnuť iba 16-ročné dievča, ktoré vyskočilo z balkóna vo výške dvadsať metrov. Študentka síce pád prežila, ale bojuje o život v nemocnici. Okolnosti tragédie vyšetruje polícia.

K incidentu došlo v utorok na trenčianskom internáte v mestskej časti Zlatovce. Študentka 1. ročníka strednej zdravotníckej školy vyšla večer po zotmení až na najvyššie poschodie. Bola údajne v zlom psychickom stave. "Ona sa večer asi pohádala s frajerom a potom vybehla hore na šieste poschodie, na samý vrch a len preletela cez izbu. Rozbehla sa a vyskočila von," hovorí študentka Sandra. 

Krvácanie do mozgu

Informáciu potvrdila aj polícia. Dievča vyskočilo z výšky 22 metrov na trávnik pod balkónmi. V tom okamihu sa začal boj o jej život. Podľa informácii TV JOJ utrpela 16-ročná Michaela zo Želiezoviec vážne zranenia po celom tele. Okrem početných zlomenín má údajne aj krvácanie do mozgu. 

Po prevoze do trenčianskej nemocnice ju na druhý deň museli vrtuľníkom transportovať do Banskej Bystrice. Jej stav je aj po troch dňoch naďalej kritický. Podľa svedkov, ktorí Michaelu pred osudným pádom videli, nie je vylúčené, že sa pod jej skratové chovanie podpísal alkohol. "Je to tragická udalosť a zatrasie to každým, kto s tým príde do styku. Vzhľadom na to, že je to vo vyšetrovaní polície, tak určite sa k tomu nebudeme vyjadrovať," povedal sa riaditeľ školského internátu Jozef Pšenka. 

Emocionálny skrat 

"Nakoľko sa v danom prípade jedná o chránenú osobu, o dieťa, nebudeme poskytovať bližšie informácie," informovala policajná hovorkyňa Elena Antalová. "V tomto prípade pôjde pravdepodobne o takú afektívnu skratku, samovraždu, ktorá sa stala vplyvom nejakého silného emocionálneho zážitku a bola potencovaná alkoholom," myslí si psychologička Darina Hrabovksá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy